Μια περιήγηση στην άλλη Κωνσταντινούπολη – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Μια περιήγηση στην άλλη Κωνσταντινούπολη – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Ο λέκτορας Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο Koç της Πόλης Χάρης Θεοδωρέλης-Ρήγας γράφει για το Ταρλάμπασι και ο ποιητής-φωτογράφος Κυριάκος Συφιλτζόγλου φωτογραφίζει καθημερινά στιγμιότυπα στη συνοικία της Πόλης την οποία μόνο οι περιηγητές γνωρίζουν καλά.

Ταξίδι στον χρόνο από τα καθίσματα του ΚΤΕΛ Αρκαδίας με τις ιστορίες του «Κωλοσούρτη» να δίνουν το πνεύμα μιας αλλοτινής εποχής. Στο ρεπορτάζ του Σπύρου Οικόπουλου παρουσιάζονται μαρτυρίες από τα παλιά που εξομολογούνται οι δύο συνταξιούχοι οδηγοί ΚΤΕΛ Γιώργος Καρακάσης και Ρήγας Ρούτσης.

Γρήγοροι και ξέφρενοι. «Παίρνουμε μάτι» τα αυτοκίνητα της νέας ταινίας «Fast and Furious» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στις αίθουσες και σας παρουσιάζουμε τα μυστικά τους. Στο ρεπορτάζ ο Άρης Κόκκας.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Eldorado – Ο αγώνας για τις Σκουριές» Λέοπολντ Χέλμπιχ και Βάζιλ Σάουζαϊλ μιλούν στο Documento και στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη σκληρή πολιτική της εταιρείας, την καταστολή και την ποινικοποίηση του κινήματος (450 άνθρωποι επιβαρύνθηκαν με κατηγορίες), αλλά και το «σκοτεινό πρόσωπο» της ανάπτυξης.

Κρυμμένοι θησαυροί στην κορυφή της Τύμφης. Ο συλλέκτης παλιών αντικειμένων Νίκος Τσουμάνης μας μιλάει για τη συλλογή του, τη ζωή στο Πάπιγκο και την επαφή του με τη φύση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Ανάμνηση Σμύρνης» στο Ηρώδειο. Μία μουσικοθεατρική παράσταση που συνδέει τη νεότερη εποχή με τον ελληνισμό της Σμύρνης είναι η «Ανάμνηση Σμύρνης» που ανεβάζει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου η μπάντα «ΤΖΟΥΜ». Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter