Μια πλήρως ανέμελη κυβέρνηση

Οι εκτιμήσεις για την ύφεση του α’ τριμήνου του 2021 είναι δραματικές. Όλες οι τράπεζες στις εκθέσεις τους μιλούν για ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 15%.

Αυτό όμως εξαρτάται απόλυτα από το πόσο χρόνο θα μείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη το άνοιξε άρον-άρον για να μην χαθεί η εκπτωτική περίοδος, αγνοώντας τελείως τη πιθανή εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, οι περισσότεροι όμως θεωρούν ότι θα αναγκαστούν να ξανακλείσουν.

Το ακορντεόν αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην εξέλιξη της οικονομίας αλλά οι «σοφοί» της πλατείας Συντάγματος και του Μαξίμου προσδοκούν πρόχειρα επικοινωνιακά οφέλη και παραγνωρίζουν τις επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται και ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ο οποίος όμως καρκινοβατεί τόσο που αναγκάστηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει επιτάχυνση της διαδικασίας.

Πάνω όμως ακριβώς στο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού έχουν στηριχθεί όλες οι ελπίδες των τραπεζών για την ανάπτυξη της οικονομίας μεταξύ 4 και 5% το 2021. Γιατί μόνο αν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού υπάρχει περίπτωση ο τουρισμός μπορεί να φτάσει ε επίπεδο 60-70% του 2019.

Διαφορετικά όλα τα μοντέλα που επεξεργάζονται θα καταρρεύσουν και μαζί με αυτά και η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Όμως φαίνεται ότι αυτό δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό και την παρέα του καθώς όχι μόνο τους αφήνει αδιάφορους η ταχύτητα εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά επιτρέπουν και σε διάφορους κομματικούς παραγοντίσκους να παρεμβάλλονται αφήνοντας στην τύχη τους όσους έχουν προτεραιότητα.

Με όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και ο πλουτισμός κάτι λίγων φίλων τους επιχειρηματιών.

documentonews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.