Μια «ψύχραιμη» κυβέρνηση

Μια «ψύχραιμη» κυβέρνηση

Ο πανικός, του πανικού, τον πανικό. Ταραχή έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να χάνουν την ψυχραιμία τους αλλά και να αλληλοκατηγορούνται.

Στο θέμα της υγείας όπου τα κρούσματα κορονοϊού τραβούν καθημερινά την ανηφόρα, Χαρδαλιάς και λοιμωξιολόγοι ανακοινώνουν καθημερινά νέα περιοριστικά μέτρα και προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς να λαμβάνεται καμία περαιτέρω μέριμνα για ενίσχυση του ΕΣΥ. Ανακοινώνουν στατιστικούς αριθμούς χωρίς σημασία για να πείσουν ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από τις άλλες χώρες της ΕΕ, εστιάζοντας μόνο στην προσωπική ευθύνη των πολιτών.

Στην Παιδεία η κατάσταση εξελίσσεται σε τραγελαφική. Ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ρόλο διοικήτριας στρατοπέδου συγκέντρωσης, ανακοινώνει τιμωρητικά μέτρα για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις αλλά και για τους γονείς τους, ο συνάδελφός της υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζητάει διάλογο με τους μαθητές. Παλιός γραμματέας της ΚΝΕ γαρ, ξέρει πολύ καλά που οδήγησαν στο παρελθόν οι απόλυτες θέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Βέβαια από την άλλη πλευρά σε αγαστή συμμαχία με την Κεραμέως ο Αδωνης Γεωργιάδης αρνείται να μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή με μαθήτρια εκβιάζοντας τους παρουσιαστές ότι θα αποχωρήσει αν τη βγάλουν στον αέρα. Και αυτοί το δέχτηκαν, καθώς αυτοί μεταξύ της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και των χρημάτων που έδωσε η κυβέρνηση στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πήραν τη δεύτερη επιλογή.

Στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων ο Χρήστος Σταϊκούρας «ξέχασε» να περάσει διάταξη ότι αυτά είναι ακατάσχετα και δεν επιδέχονται συμψηφισμούς με οφειλές προς το Δημόσιο. Βλέποντας τα κονδύλια που θα χρειαστούν για να καλύψουν τα λάθη στην οικονομική πολιτική οι «σοφοί» της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν ας τα πάρουμε και από τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Άλλωστε δεν γνωρίζουν και πόσα θα πάρουν.

Πέντε ημέρες πριν από την απόφαση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, ο αντικομμουνιστής πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας υπέπεσε μέσα στην αγωνία του, για το πώς θα τα βγάλει πέρα η οικογένεια Μιχαλολιάκου σε ένα ατόπημα που μάλλον δεν έχει περιπέσει κανείς μέχρι τώρα πολιτικός που ανέλαβε το δεύτερο πολιτειακό αξίωμα.

Διόρισε με υπογραφή του την κατηγορούμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σύζυγο του φιλοναζιστή αρχηγού της, Ελένη Ζαρούλια, μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο ελληνικός λαός πέταξε έξω από τον Ναό της Δημοκρατίας το νεοφασιστικό κόμμα στις τελευταίες εκλογές, αλλά ο πρόεδρός του επανέφερε εκπρόσωπό του από την πίσω πόρτα.

Στο «επιτελικό» κράτος που στήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι προσλήψεις των «δικών μας παιδιών» γίνεται ταχύτατους ρυθμούς. Τίποτα δεν τους σταματά στην προσπάθειά τους να επανδρώσουν απόλυτα τον κρατικό μηχανισμό.

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καλύψουν τις τραγικές πολιτικές τους που οδηγούν τη χώρα στην άβυσσο, ο κάθε υπουργός, ή βουλευτής ή στέλεχος καταθέτει τη δική του άποψη. Κοροϊδεύουν ασύστολα και ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει. Τι άλλο άλλωστε γνωρίζει να κάνει;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter