Μια ράπερ από τη Σαουδική Αραβία τραγουδά για το δικαίωμα στην οδήγηση (video)

Μια ράπερ από τη Σαουδική Αραβία τραγουδά για το δικαίωμα στην οδήγηση (video)

Μία ράπερ από τη Σαουδική Αραβία- ναι υπάρχουν – γιόρτασε την άρση της απαγόρευσης της οδήγησης για τις γυναίκες, με ένα βίντεο το οποίο έγινε viral.

Η ράπερ Leesa A, με αφορμή αυτήν την ιστορική στιγμή για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα, μπήκε πίσω από το τιμόνι και γύρισε το μουσικό βίντεο που μιλά για την ανεξαρτησία της στην οδήγηση.

«Δεν χρειάζομαι κανέναν να με πάει/έχω το δίπλωμα οδήγησης μαζί μου», τραγουδά η Leesa A. «Δεν αστειεύομαι, σήμερα μπορώ να οδηγήσω μόνη μου. Το τιμόνι στα χέρια μου, το πεντάλ κάτω από το πόδι μου», αναφέρει στους στίχους. Το βιντεοκλίπ τελειώνει χιουμοριστικά, με την νεαρή μουσικό πίσω από το τιμόνι, να αντιμετωπίζει κάποια από τα συνηθισμένα προβλήματα νέων οδηγών.

Το βίντεο αμέσως έγινε viral στη Σαουδική Αραβία, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,5 εκατ. views στο YouTube και στο Instagram. Σύμφωνα με το BBC, η ράπερ πριν το συγκεκριμένο βίντεο είχε μικρό αριθμό ακόλουθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Σαουδική Αραβία ήταν το μόνο κράτος στον κόσμο που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν, εξαιτίας του φύλου τους και μόνο. Η κατάσταση αυτή άλλαξε την περασμένη εβδομάδα. Εκτιμάται πως μέχρι το 2020, περίπου τρία εκατομμύρια γυναίκες θα έχουν λάβει δίπλωμα οδήγησης και θα οδηγούν στους δρόμους της χώρας. Σε αρκετές πόλεις έχουν μάλιστα ανοίξει σχολές οδηγών αποκλειστικά για γυναίκες που παραδίδουν μαθήματα τόσο για αυτοκίνητα όσο και για μηχανές.

https://www.youtube.com/watch?v=iSaNWP4IXbE

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter