Μια συμβολική ανθοδέσμη έδωσε ο Σπίρτζης στον Χρυσοχοΐδη – Αντιδράσεις από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ και την Βούλτεψη (Video)

Μια συμβολική ανθοδέσμη έδωσε ο Σπίρτζης στον Χρυσοχοΐδη – Αντιδράσεις από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ και την Βούλτεψη  (Video)

Μια συμβολική κίνηση επέλεξε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για να στηλιτεύσει την απαράδεκτη πράξη αστυνομικού που κατέστρεψε με οργή μια ανθοδέσμη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο κ. Σπίρτζης του έδωσε μια ανθοδέσμη λέγοντας «Κύριε υπουργέ σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδερφο του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στο δρόμο».

«Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στο δολοφονημένο 15χρονο, Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της», συμπλήρωσε.

«Να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για να θυμάστε κάθε ημέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας.

Με καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, με απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, με συλλήψεις ακόμη και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τραμπουκισμούς, με παρενοχλήσεις γυναικών, με ρίψεις κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας και πολλά άλλα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Ζητάμε από τον πρόεδρο της Επιτροπής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σε αυτήν την Επιτροπή, στο χώρο της Γερουσίας της Βουλής, στην Επιτροπή που συζητά το σχέδιο νόμου και για την παιδεία των αστυνομικών μας, για τις δομές και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας», κατέληξε.

Έξαλλη η Σοφία Βούλτεψη μίλησε για «θέατρο»

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη το  μόνο που είχε να πει ήταν πως επρόκειτο για θέατρο.

«Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες στην αίθουσα της γερουσίας. Αυτό το θέατρο κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε καλοί στην υποκριτική όμως τελείωσε το θέατρο και το σκετσάκι σας. Ούτε ο αστυνομικός έκανε σωστή χρήση της ανθοδέσμης ούτε και εσείς. Διακωμωδείτε με αυτό τον τρόπο ένα σοβαρό περιστατικό και μια θλιβερή στιγμή που διερευνάται. Όσο προσβολή αποτελεί η πράξη που αναδείξατε άλλο τόσο προσβολή αποτελεί το δικό σας θέατρο και θέλετε μετά από αυτή την διακωμώδηση της χθεσινής ημέρας να κρατήσουμε και ενός λεπτού σιγή. Μήπως θέλετε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή ενώπιον της ανθοδέσμης; Να είστε πιο σοβαρός. Έλεος».

Χρυσοχοΐδης: Ένας αστυνομικός ασχημόνησε, 4.000 έκαναν καλά τη δουλειά τους

Προκλητικός από την πλευρά του εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έκρινε πως οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους, κατηγορώντας τον Χρήστο Σπίρτζη για «λαϊκισμό». Ο ίδιος εμφανίστηκε προσβλητικός καθώς εκτίμησε πως ο κόσμος δεν ασχολήθηκε με την επέτειο αλλά μόλις 1000 άτομα…

«Δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περυσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με την χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter