Τι λέει ο ειδικός Γιόχαν Γκόλνταμερ

«Μια τέτοια φωτιά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί ούτε στη Γερμανία»

Το φαινόμενο ήταν μοναδικό. Μόλις χτες το εγκυρότερο κανάλι της Ευρώπης, το κρατικό ZDF παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ με ειδικό σε θέματα πυρκαγιών που ανέλυσε ότι ήταν ασύμμετρο φαινόμενο μπροστά στο οποίο δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα από οποιαδήποτε χώρα, ούτε από τη Γερμανία.

Η ανάλυση έγινε από τον Γερμανό ειδικό γεωχημείας και μελέτης δασών, Γιόχαν Γκόλνταμερ του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε το «ασύμμετρο» αυτό φαινόμενο συμβαίνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αντιμετωπισθεί, ούτε από χώρες όπως η Γερμανία. Πρόκειται για ακραίο φαινόμενο. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Γερμανία, ως ομοσπονδιακό κράτος, δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη, από πλευράς υλικοτεχτικών υποδομών για να αντιμετωπίσει τα νέα φαινόμενα.

Επισημαίνει παράλληλα πως λόγω των κλιματικών αλλαγών τα φαινόμενα αυτά θα επαναλαμβάνονται και ότι πρέπει να προετοιμαστούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Το επίμαχο σημείο του βίντεο από 01:10

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.