Μια βαμμένη Κρητικιά, η Μαρία Τζομπανάκη, στο Docville την Κυριακή με το Documento

Μια βαμμένη Κρητικιά, η Μαρία Τζομπανάκη, στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Όταν συναντάς κόσμο στον δρόμο και σου λένε “σ’ ευχαριστώ” για τον “Σασμό ” ξαφνιάζεσαι. Είναι αλλιώς να σου λένε “μπράβο” κι αλλιώς “σ’ ευχαριστώ ”»: Η Μαρία Τζομπανάκη μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την κρητική βεντέτα και τα ήθη του νησιού, τη μητριαρχία και την πατριαρχία, την επαγγελματική της διαδρομή και τη Νέα Υόρκη.

Θόδωρος Αγγελόπουλος – Δέκα χρόνια εκκωφαντικής απουσίας. Ο κριτικός κινηματογράφου Νότης Φόρσος ξεφυλλίζει το βιβλίο των αναμνήσεων του από τον μεγάλο Ελληνα σκηνοθέτη, ενώ ο «μόνιμος» διευθυντής φωτογραφίας του Γιώργος Αρβανίτης αφηγείται στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη στιγμές από την κοινή τους διαδρομή.

«Παρακολουθώ τη μετα-μοντέρνα τέχνη με δυσφορία»: Ο ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την έκθεσή του  στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

O σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για το ντοκιμαντέρ και το βιβλίο του «Latin noir» και ο μεταφραστής ισπανόφωνης λογοτεχνίας Κρίτων Ηλιόπουλος μας ξεναγεί στον λαβύρινθο του νουάρ της Λατινικής Αμερικής.

Ο σκηνοθέτης Ανέστης Αζάς μιλάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για το θεατρικό “H Δημοκρατία του Μπακλαβά” σε μια συζήτηση που ξεκινά από το 1821 και φτάνει έως τα σημερινά όρια του εθνικισμού.

Με αφορμή τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη η λυρική καλλιτέχνιδα Μαργαρίτα Συγγενιώτου γράφει για το πόσο ο alt-right παράδεισος αρχίζει να θυμίζει καφκική κόλαση και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος για την αυτογελοιοποίηση της εξουσίας.

Ο θεατρικός κριτικός Κώστας Ζήσης γράφει για την παράσταση «Girls and boys» του Ντένις Κέλι που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άννας-Μαρίας Στεφαδούρου στο Θέατρο 104.

Ο Στάθης Γκότσης, γενικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων – μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, γράφει για τη Λίνα Μενδώνη, το υπουργείο Πολιτισμού και τους «φιλάρχαιους» λεβέντες «χορηγούς» του.

Post mortem λόγος για τον εμβληματικό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό  από τη φιλόλογο – ιστορικό τέχνης Χρύσα Κακατσάκη.

 

 

DocVille documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter