Μια βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό animation

Μια βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό animation

Τα ετήσια βραβεία του ελληνικού animation «Στράτος Στασινός» 2024 δίνονται το Σάββατο στις 30 Μαρτίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, από την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων.

Μία σημαντική εκδήλωση για το ελληνικό animation είναι τα ετήσια βραβεία «STRATOS», που διοργανώνει η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων. Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα βραβευτούν τα καλύτερα ελληνικά animation της χρονιάς. Φέτος παρουσιάζονται ακόμη περισσότερες κατηγορίες βραβείων και απώτερος στόχος της εκδήλωσης είναι το 2024 να αποτελέσει σταθμό για τα βραβεία του ελληνικού Animation.

Οι κατηγορίες των Βραβείων Animation για το 2024 είναι:
– Καλύτερης Ταινίας Animation
– Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Animation
– Καλύτερης Σκηνοθεσίας για ταινία Animation
– Καλύτερου Σεναρίου για ταινία Animation
– Καλύτερης Σειράς Animation (ΤV Series, Web Series)
– Καλύτερου Music Video Clip Animation
– Καλύτερου Commission Animation Film (TVC, Digital Content, etc)

Η επιλογή των ταινιών έγινε από τις συμμετοχές τους σε ελληνικά φεστιβάλ animation και ύστερα και από ανοιχτό κάλεσμα της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, τα μέλη της οποίας ψήφισαν την τελική πεντάδα κάθε κατηγορίας, ενώ τη νικητήρια ταινία κάθε κατηγορίας θα αποφασίσει πενταμελής επιτροπή από τον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου και του animation. Η πενταμελής επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Φρέντζο, Κινηματογραφιστή και Πρόεδρο της Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας Ελλάδας (GSC) , Χριστίνα Μητροπούλου, Σεναριογράφο, Συγγραφέα και Ηθοποιό, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Emmy Awards και Επικεφαλής Ανάπτυξης του Athens Film Office, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Animator, Σκιτσογράφο, Storyboard Artist, Annie di Dona, Animator, Illustrator, Colorist και Σέργιο Κοτσόβουλο, Σκηνοθέτη, Animator και περσινό νικητή στην κατηγορία καλύτερης ταινίας animation.

Στην εκδήλωση που ξεκινά στις 18.00 θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας και εκπρόσωποι καλεσμένων φορέων, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΕΚΟΜΕ, το Athens Film Office, το Enterprise Greece κ.ά. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις ανά κατηγορία, με παρουσιαστές της βραδιάς τους Φένια Αποστόλου και Πάνο Μπόρα. Τα κείμενα και οι εκπλήξεις της βραδιάς, εμπνευσμένα από το ελληνικό animation μέσα στο χρόνο και τις φετινές υποψήφιες ταινίες, θα είναι των σεναριογράφων – σκηνοθετών και μελών της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter