Μια χαροκαμένη μάνα ζητά δικαίωση…

Μια χαροκαμένη μάνα ζητά δικαίωση…

Ράγισαν τα έδρανα, οι καρέκλες, τα ντουβάρια, οι ακριβοί πολυέλαιοι εντός της αίθουσας της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών, ράγισαν οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ των Ελλήνων από τη συγκλονιστική κατάθεση της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

*** Ξεκίνησα να βλέπω το βίντεο και για 15 λεπτά χάθηκα από την πραγματικότητα. Βίωσα στην καρδιά και στην ψυχή ένα κομμάτι αυτού του ανίκητου πόνου που αισθάνεται 11 μήνες τώρα αυτή η μητέρα από τη δολοφονία – γιατί δολοφονία ήταν – της 20χρονης κόρης της και των υπόλοιπων, νεαρής ηλικίας κυρίως, θυμάτων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Παρατηρώντας την επιχείρηση κουκουλώματος που επιχειρείται από την πρώτη στιγμή, πήγε στη Βουλή για να καταγγείλει την αδιαφορία, την ανικανότητα, την αναλγησία, τη συσκότιση, την ατιμωρησία.

*** Η κ. Καρυστιανού πήγε στη Βουλή με συγκροτημένο κατηγορητήριο, με στοιχεία, με αποδείξεις και ξεβράκωσε τις καθεστωτικές αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και τους θεσμούς. Ο αρχικός πόνος έδωσε τη θέση του στην ντροπή και στον θυμό. Ντρέπομαι και θυμών ως άνθρωπος για όλο αυτό που έχει συμβεί, γι’ αυτό που ζουν αυτές οι οικογένειες των θυμάτων, για την επανεκλογή του Κώστα Καραμανλή, για τη μη απόδοση ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο.

*** Ο συγκροτημένος λόγος της δεν είχε σκοπό τη συμπάθειά μας. Η κ. Καρυστιανού και κάθε γονιός που έχασε το παιδί του σε αυτό το δυστύχημα ψάχνει μόνο δικαίωση. Τίποτα άλλο δεν έχει νόημα στη ζωή τους. Απέναντί τους έχουν ένα ανίκητο σύστημα πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογραφικών κύκλων που δεν θα επιτρέψει να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι. «Οι μόνοι που δεν χρειάστηκε να μου κάνουν κάποια ερώτηση στη Βουλη ήταν της ΝΔ. Μου έκανε εντύπωση πώς κάποιος δεν είχε να μου κάνει μια ερώτηση», είπε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών.
Τι ερώτηση να σας κάνουν; Το πολύ πολύ καμιά προσχηματική, έτσι για τα μάτια των τηλεθεατών.

*** «Ο πρωθυπουργός θυμάμαι ότι ζήτησε και συγγνώμη. Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στον διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί. Και μιλάω τόσο αυστηρά, γιατί γνώριζε», είπε η κ. Καρυστιανού. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Αγοραστός της είπε ότι μπαζώθηκε το σημείο μηδέν μετά από εντολές της κυβέρνησης. «Δηλώνει με θράσος αθώος ο κ. Καραμανλής λόγω ασυλίας και παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί», συνέχισε και ζήτησε την κλήση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενηδούνια, την οποία αρνείται πεισματικά η πλειοψηφία.

*** Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ακούστηκαν στα κανάλια. Όσα έπαιξαν απόσπασμα από τη συγκλονιστική ομιλία της, επέλεξαν αποσπάσματα «συμπάθειας». Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος τους. Να προστατεύουν τον γόνο «αυτοκράτορα». Όσοι άκουσαν τα αποσπάσματα που πρέπει, έχουν λογαριασμούς στα social media που είχε βάλει στο μάτι ο Κυριάκος επειδή είναι «διαβρωτικά» και εκπέμπουν «τοξικό λόγο».

*** Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω, τον ελεγκτικό και καταγγελτικό ρόλο των υπνωτισμένων ΜΜΕ (πλην ελαχίστων) έχουν αναλάβει – και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο – τα social media. Από τα social media θα πέσει ο Κυριάκος.

*** «Θέλω να πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι δεν θα δω αυτή τη γυναίκα υποψήφια. Γιατί έχω δει άλλες χαροκαμένες μάνες…» Τάδε έφη Χρήστος Κώνστας. Ποιος είναι ο Χρήστος Κώνστας; Ψάξτε τον και θα μάθετε.

*** Δεν θα σχολιάσω τίποτα για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την επιστολική ψήφο, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για την Εκκλησία, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μπροστά στα όσα είπε η κ. Καρυστιανού τίποτα άλλο δεν έχει σημασία…

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για τα Tέμπη: Συγκλονίζει η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων – «Ο Καραμανλής δηλώνει με θράσος αθώος – Γνώριζε ο Μητσοτάκης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter