Μια χρεοκοπία, μια επιστολή και η μπάλα του Οσιμ…

Μια χρεοκοπία, μια επιστολή και η μπάλα του Οσιμ…

Η διαχείριση του σκανδάλου Novartis από τη ΝΔ και η δίωξη στη Γιάννα Παπαδάκου με την ταυτόχρονη κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη και της Ελένης Τουλουπάκη ως κατηγορουμένων θα παραμείνουν εσαεί ένας διεθνής λεκές στο πέτο της χώρας.

Μια χώρα που είχε έτσι κι αλλιώς στην πλάτη της τον μουτζούρη της χρεοκοπίας και που αν σηκώσεις το πέπλο σιωπής των συστημικών ΜΜΕ που τον καλύπτει, πάλι τους εμπνευστές της «σκευωρίας» θα βρεις από κάτω.

Η επικαιρότητα (που είναι σαν την μπάλα του Οσιμ) επιμένει με ανατριχιαστική περιοδικότητα να μας υπενθυμίζει την πηγή των δεινών μας. Ο Δούκας με τις σακούλες με τα ευρώ, το Ταμείο Μολυβιάτη, τα ρουσφέτια και οι διορισμοί, τα «δικά μας» παιδιά, οι απευθείας αναθέσεις, το κομματικό μαντρί, η οικονομική ελίτ του «πάρ’ τα όλα», οι πράσινοι και μπλε συνδικαλιστές, η ατιμωρησία των ισχυρών, ο παναθηναϊκάκιας του δικανικού μας συστήματος, ο φούρνος του Κωνσταντινέα και το λευκό Polo του Τζήλου είναι ο φάρος του αέναου βράχου που πάνω του σκάει με δύναμη κάθε 30 με 40 χρόνια η χώρα. Και μετά σπεύδει, με το αζημίωτο εννοείται, η διεθνής κοινότητα για να τη σώσει.

Αλλά μυαλό δεν βάζουμε. Ακόμη και τώρα, που δεν υπάρχει σάλιο και που το χρέος έχει χτυπήσει (πλανητικό) κόκκινο, υπάρχουν ΜΜΕ που προπαγανδίζουν την αγορά του Stealth F-35 μαχητικού των ΗΠΑ έναντι, λέει, «μόλις 5 και κάτι δισ.»! Ναι, δεν σας κάνω πλάκα.

Κι όποιος τολμήσει να πει ότι στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες

Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει σάλιο και που το χρέος έχει χτυπήσει (πλανητικό) κόκκινο, υπάρχουν ΜΜΕ που προπαγανδίζουν την αγορά του Stealth F-35 μαχητικού των ΗΠΑ έναντι, λέει, «μόλις 5 και κάτι δισ.»

και στα πορτοφόλια των πολιτών μαντίλι να κλάψουν, αναλαμβάνουν οι «εθνικές δυνάμεις» των μόνιμων πατριδοπωλητών να καθαρίσουν.

Προ ημερών το Justice For Zak/ Zackie δημοσίευσε στο Facebook μια συγκλονιστική επιστολή της μητέρας του Ζακ προς τους γονείς του Αλκη. «Ακούω τα λόγια σας όταν μιλάτε για το τέρας της βίας κι είναι σαν να ακούω το δικό μου παιδί: “Εγώ στη βία απαντάω με αγάπη”» έγραφε μεταξύ άλλων.

Ισως το πιο συγκλονιστικό είναι εκείνο το «ξέρω, οι καρδιές σας ράγισαν, τα μάτια σας θόλωσαν, τα λόγια σας χάθηκαν κι οι χαρές θα είναι για πάντα λυπημένες κι οι μνήμες θα γίνουν όνειρα». Αλλά θα αναρωτηθείτε τι δουλειά έχει αυτό με τη χρεοκοπία της χώρας. Εχει και παραέχει, διότι καμία χώρα δεν χρεοκοπεί οικονομικά αν πρώτα δεν έχει χρεοκοπήσει ηθικά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter