Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται για επικείμενη επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης

Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται για επικείμενη επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε ότι υπάρχουν ανησυχίες για επικείμενη επίθεση της Χούντας της Μιανμάρ εναντίον της αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής έχουν θεαθεί βαριά όπλα και μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων στις περιοχές που αντιστέκονται στους πραξικοπηματίες.

Η Ραβίνα Σαμντασάνι, εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μίλησε για ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις του στρατού σε παραμεθόριες περιοχές της χώρες.

Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν δολοφονίες και κάψιμο οικιών σε μία προσπάθεια να συντριβεί η ένοπλη αντίσταση κατά του δικτατορικού καθεστώτος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Βλέπουμε μία αληθινή ενίσχυση, μία μεγάλη ανάπτυξη όπλων βαρέος τύπου και στρατευμάτων σε εκείνες τις περιοχές.» Η ίδια παρότρυνε τις χώρες που έχουν επιρροή στη Μυανμάρ να αναλάβουν δράση ώστε να σταματήσουν περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ παρέθεσε στοιχεία από τοπικές οργανώσεις, που υπολογίζουν ότι 1.120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Χούντας από τον Φεβρουάριο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter