Μιανμάρ: Τουλάχιστον 8 νεκροί έπειτα από δύο εκρήξεις σε είσοδο φυλακής

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 8 νεκροί έπειτα από δύο εκρήξεις σε είσοδο φυλακής

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν μπροστά από φυλακή της Γιανγκόν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 18, ανακοίνωσε η στρατιωτική χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ.

Η επίθεση είχε στόχο ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για να αφήσουν δέματα σε φίλους ή συγγενείς τους που κρατούνται στη φυλακή Ινσέιν, επεσήμανε η ανακοίνωση της στρατιωτικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι για αυτή ευθύνονται «τρομοκράτες».

Τρεις από τους νεκρούς είναι εργαζόμενοι στη φυλακή, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους του σωφρονιστικού καταστήματος.

Εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα δείχνουν ίχνη αίματος στο έδαφος γύρω από ένα γκισέ, τα τζάμια του οποίου έχουν σπάσει.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν την πρόσβαση προς τη φυλακή, που χρονολογείται από την αποικιοκρατική εποχή και όπου κρατούνται, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή της κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία κρατείται σε φυλακή στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter