Σπίρτζης – Γεροβασίλη – Καλαματιανός: Μηδενική στήριξη μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών υπαλλήλων

Σπίρτζης – Γεροβασίλη – Καλαματιανός: Μηδενική στήριξη  μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών υπαλλήλων

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο αν. τομεάρχης, Διονύσης Καλαματιανός και η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με την απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, να μην εγκρίνει αιτήματα των β’ τακτικών μεταθέσεων για τους προσληφθέντες αστυνομικούς, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην κοινή τους δήλωση γίνεται λόγος για την υποστελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων και την εργαλειοποίηση της αστυνομίας στην κατεύθυνση της καταστολής.

Η δήλωσή τους καταλήγει στο εξής αίτημα: «ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, που στερεί στους αστυνομικούς υπαλλήλους το δικαίωμα να μετατεθούν με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, τινάζοντας στον αέρα τον όποιο οικογενειακό προγραμματισμό τους».

Σε κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Σπίρτζης, Καλαματιανός και η κα Γεροβασίλη αναφέρουν:

«Μετά την ψυχρολουσία που επιφύλαξε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τους αστυνομικούς, όπου δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο στήριξής τους, οι αρνητικές εκπλήξεις για αυτούς συνεχίζονται.

Με απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, δεν ενισχύονται οι αστυνομικές διευθύνσεις μέσω της διαδικασίας των μεταθέσεων (αιτήματα β΄ τακτικών μεταθέσεων).

Ουσιαστικά, αποφασίστηκε η μη προκήρυξη θέσεων συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022, κάτι που συνεπάγεται τη μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, αλλά τη συνέχιση και ενίσχυση της πρακτικής των αποσπάσεων του αστυνομικού προσωπικού, με πρόφαση τις “έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες”. Αποφασίστηκε, δηλαδή, να μη μετατεθούν αστυνομικοί υπάλληλοι με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, με πλήρη αδιαφορία για την προσωπική και οικογενειακή ζωή των αστυνομικών υπαλλήλων.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση των αστυνομικών υπαλλήλων, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. και πληθώρα Ενώσεων σε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τη μη έγκριση μετάθεσης αστυνομικών με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κάνοντας λόγο για καταχρηστική και παράνομη απόφαση.

Αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που οι Αστυνομικές Διευθύνσεις είναι υποστελεχωμένες και λειτουργούν οριακά ως προς την κάλυψη υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών.

Δυστυχώς, είναι κάτι που δεν μας εκπλήσσει, καθώς η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την εργαλειοποίηση της αστυνομίας στην κατεύθυνση της καταστολής και της πάταξης και όχι στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, βαρύνουσας ή μη.

Με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις για αυτή την απαράδεκτη απόφαση, που στερεί στους αστυνομικούς υπαλλήλους το δικαίωμα να μετατεθούν με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, τινάζοντας στον αέρα τον όποιο οικογενειακό προγραμματισμό τους.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter