Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στη δικαστική διαμάχη – Θα ταφεί όπως ο ίδιος το επιθυμούσε

Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στη δικαστική διαμάχη – Θα ταφεί όπως ο ίδιος το επιθυμούσε

Δεκτή στο σύνολο της έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Με την απόφαση αυτή δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το το γραφείο τελετών.

Αντίθετα, απαγορεύει στην κόρη του εκλιπόντος, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.

Έτσι, η ταφή του μεγάλου συνθέτη θα γίνει στον Γαλατά Χανίων δίπλα στον αδερφό του και στους γονείς του όπως ο ίδιος το επιθυμούσε.

Κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου. Όπως ανέφερε, θα πρέπει να επιλέγει το γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα. Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Για δεύτερη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 7/9, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ο κόσμος απευθύνει το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 10:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 19:00.

Τη Δευτέρα, η σορός του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη έφτασε λίγο μετά τις 16.30 στη Μητρόπολη και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς», με πλήθος κόσμου να συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter