Μικρά μικρά από το σαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ

Μικρά μικρά από το σαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Doctor σας μεταφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο από τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών. 

Ο εν λόγω τομέας δεν είναι μια περιοχή όπως όλες οι άλλες. Είναι το σαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που δραστηριοποιούνται πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που έρχονται από παλιά από τα χρόνια του ενιαίου Συνασπισμού. Μετά μάλιστα τη φυγή του Π. Λαφαζάνη, που ήταν κάτι σαν το λαϊκό παιδί της πολυκατοικίας, ο κλήρος να φυλάττουν Θερμοπύλες και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς από το λαϊκό και μπρουτάλ ΠΑΣΟΚ που θέλει να αλώσει το κόμμα, έπεσε στους ώμους αυτών των, μπαρουτοκαπνισμένων μεν comme il faut δε, στελεχών. 

Ωστόσο στον τομέα η «Ομπρέλα» δεν άνοιξε για όλους ή να το γράψω καλύτερα κάποια στελέχη δεν μπόρεσαν να σταθούν μαζί κάτω από την Ομπρέλα ή θέλησαν να πάνε σε καταγραφή δυνάμεων δίνοντας την ευκαιρία στους προεδρικούς (στην Κίνηση Μελών) να καταγράψει μια πρωτιά σε ένα παραδοσιακό προπύργιο των αντιπάλων της παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι συνασπισμένοι διατηρούν το πλεονέκτημα.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που πέρασε για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών Επιτροπών, το μπλοκ των προεδρικών εξέλεξε 11 μέλη, οι «53» δέκα (10), η Πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη εννέα (9), η ΡΕΝΕ έξι (6) και ο Παπαδημούλης πέντε (5).

Κι επειδή ο Doctor είναι πονηρός αυτό το άτυπο (δέχομαι και αδόκιμο με μια πρώτη ματιά) 11 – 20 καθιστά τη ΡΕΝΕ και τον Παπαδημούλη κρίσιμους κρίκους στο εσωκομματικό μπρα-ντε-φερ. 

Το θέλανε αυτό να υποθέσω;  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter