Μικραίνει διαρκώς η Πειραιώς

Μικραίνει διαρκώς η Πειραιώς

Το προσωπικό πληρώνει τα τεράστια λάθη της Διοίκησης Μεγάλου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν απομακρυνθεί 3.500 τραπεζοϋπάλληλοι.

Μόλις χθες, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το άμεσο κλείσιμο, 64 καταστημάτων ανά την επικράτεια, η διοίκηση της Πειραιώς ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 500 υπαλλήλους. Το πρόγραμμα εθελουσίας θα παραμείνει ανοικτό για μόλις 20 ημέρες (κλείνει στις 19 Ιουλίου) και αυτό εντείνει τις ανησυχίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ότι θα ασκηθούν αντιδεοντολογικές πρακτικές πίεσης.

Τα μπόνους του προγράμματος

Το πρόγραμμα, παρέχει δύο επιλογές:

-Αμεση αποχώρηση. Δίνεται έτσι μπόνους που φτάνει έως και τα 180.000 ευρώ. Μάλιστα δίνεται ως επιπλέον μπόνους προσαύξηση κατά 3 μισθούς για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε καταστήματα των οποίων η παύση λειτουργίας έχει ανακοινωθεί, και στα τμήματα διοίκησης Central Administrations Units, Υπηρεσίες Καθαριότητας και Υπηρεσίες Ασφάλειας. Επίσης, προσαύξηση 2 μισθών δίνεται για τους εργαζόμενους που είχαν ρόλο Τeller – Seller και ενός μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο.
-Μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών. Η άδεια θα χορηγείται για 2-3 έτη και θα καταβληθεί το 50% του εφάπαξ που προβλέπεται στην περίπτωση της άμεσης αποχώρησης. Ωστόσο τίθεται πλαφόν και δεν μπορεί το άθροισμα σ’ αυτά τα έτη να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Όποιος τραπεζοϋπάλληλος επιλέξει την περίοδο των δύο ετών θα λαμβάνει γι’ αυτό το διάστημα το 70% του μικτού μηνιαίου μισθού. Αντίθετα όποιος επιλέξει την τριετή διάρκεια θα κεφαλαιοποιείται το ποσό που έχει λαμβάνειν στη διετία και θα δίνεται αντί σε 24 σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Για όσους τραπεζοϋπαλλήλους είναι άνω των 50 ετών και δηλώσουν την ένταξη τους παρέχεται η δυνατότητα επιμήκυνσης της μακροχρόνιας άδειας για 4 – 5 έτη. Έτσι επιμερίζεται το ποσό που θα λάβουν σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter