Μικρές ζημιές και βλάβες στην Αθήνα και Πειραιά από το σεισμό (Photos & Video)

Μικρές ζημιές και βλάβες στην Αθήνα και Πειραιά από το σεισμό (Photos & Video)

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες.

Όπως καταγράφηκε στη φωτογραφία κομμάτια από μάρμαρο έπεσαν στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, κατά τη διάρκεια του σεισμού, σήμερα στην Αθήνα, καθώς και μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Λόγω της ισχυρής δόνησης έσπασε τζάμι στον χώρο του Περιστυλίου, όπου γίνεται η Έκθεση Ρήγας Φεραίος, και διαπιστώνονται ρωγμές σε σημεία των τοίχων.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού, κυρίως στον παιδικό σταθμό της Βουλής, που ήταν γεμάτος παιδιά, επικράτησε αναστάτωση, ωστόσο τα παιδιά με τους συνοδούς τους απομακρύνθηκαν από τον χώρο ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την Αγία Ειρήνη – Σύρετε για να δείτε φωτογραφίες από το σημείο:




Πτώση μαρμάρου από το κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, Πλατεία Κοτζιά:

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω. 

Σύρετε για να δείτε φωτογραφίες από το σημείο:





Επίσης αποκολλήθηκε ο σταυρός στο καμπαναριό της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο με ταινίες.

Επιπλέον κατέρρευσε παλιό κτίριο στην Δραπετσώνα, χωρίς κανέναν τραυματισμό:

Σύρετε για να δείτε φωτογραφίες από το σημείο:



Επιπλέον κατέρρευσαν και δύο παλιές οικίες στα Πετράλωνα, ενώ στον Πειραιά έπεσαν σοβάδες επίσης από παλιό κτίριο.

Σύρετε για να δείτε φωτογραφίες από το σημείο:




Ρωγμές επίσης αναφέρονται σε σπίτια της Μάνδρας.

Διακοπές ρεύματος μετά το σεισμό

Διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω προκάλεσε ο σεισμός. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Προβλήματα υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων αφού αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση όλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και μέσα δικτύωσης.

Κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα.

Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική – Τσελέντης: Έσπασε το δυτικό κομμάτι του ρήγματος της Πάρνηθας

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Αθήνα: Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter