Μικρή φώκια βγήκε σε παραλία της Μήλου για να γλιτώσει από την κακοκαιρία (Video – Photos)

Μικρή φώκια βγήκε σε παραλία της Μήλου για να γλιτώσει από την κακοκαιρία (Video – Photos)

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ ειδοποιήθηκε και η MOm, εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Η νεαρή, βάσει των εκτιμήσεων φώκια, βοηθήθηκε να επιστρέψει στο νερό, αλλά σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, πρωινές ώρες εντοπίστηκε και πάλι στην παραλία.

Σε επικοινωνία με τον κ.Δενδρινο ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διάσωση της θαλάσσιας φώκιας μας είπε ότι η μικρή φώκια πιθανότατα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα απλά είναι η κακοκαιρία που έχει κάνει μη προσβάσιμη την… φωλιά της.

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Σε τοποθέτηση της στο MileikaNea.gr η κα. Εύα Τούμπαρη της Mom αναφέρει: «Νωρίς σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε για την εμφάνιση μιας μικρής Μεσογειακής φώκιας σε παραλία στη Μήλο από ντόπιους κατοίκους οι οποίοι ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας της και ενημέρωσαν τη MOm και το Λιμενικό.

Η μικρή φώκια δεν φαίνεται, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ η συμπεριφορά της δείχνει ότι πιθανότατα είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, μιας και οι σπηλιές που χρησιμοποιούν οι φώκιες ως καταφύγια συνήθως είναι μη προσβάσιμες λόγω της φουσκοθαλασσιάς!

Είναι πολύ σημαντικό οι παρευρισκόμενοι στο σημείο να κρατήσουν τις αποστάσεις τους και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην προσπαθήσουν να βρέξουν το ζώο, να το ταίσουν ή να το επιστρέψουν στη θάλασσα! Οι φώκιες βγαίνουν συχνά για ξεκούραση έξω από το νερό!

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία της μικρής φώκιας και θα είμαστε σε επιφυλακή. Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους που αντέδρασαν τόσο άμεσα και μας ειδοποίησαν καθώς και τον κ. Βηχο για την φωτογραφία και τις πληροφορίες που μας έστειλε!»

Πηγή: mileikanea.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter