Μικρής έντασης επεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δολοφονία Φύσσα (Photos)

Μικρής έντασης επεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δολοφονία Φύσσα (Photos)

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1,  ομάδα νεαρών που φορούσαν κράνη και κουκούλες επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και καπνογόνα, ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Τα ΜΑΤ απάντησαν άμεσα με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Διαβάστε επίσηςΣε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα (Photos)










Η πορεία, ξεκίνησε το απόγευμα όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα στην συγκέντρωση κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Σιγά μη φοβηθώ».

Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που πηγαίνουν να πουν δυο λόγια με την Μάγδα Φύσσα.


Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα. 

Η πορεία ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι με κατεύθυνση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.




Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία για την περιφρούρηση, ενώ εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.



Επισημαίνεται επίσης ότι την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε το μεγάλο γκράφιτι που αποτυπώνει την εικόνα του Παύλου Φύσσα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Κερατσίνι.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter