Μικρής μαζικότητας με αρκετές… γραφικότητες η συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Photos)

Μικρής μαζικότητας με αρκετές… γραφικότητες η συγκέντρωση στο Σύνταγμα (Photos)

Με συλλαλητήρια στο Σύνταγμα (Σάββατο) και το Πισοδέρι Φλώρινας, (Κυριακή) κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνεται συλλαλητήριο την ώρα που μέσα στη βουλή διεξάγεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Αρκετή ώρα αργότερα μετά την επίσημη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης λίγες εκατοντάδες ατόμων βρίσκονται μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Φωνάζουν ακροδεξιά συνθήματα όπως “αλήτες προδότες πολιτικοί”, “να καεί το μπ…λο η βουλή”, “Ελλάδα, θρησκεία, ορθοδοξία” και άλλα χουντικής εμπνεύσεως.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε κάποια στιγμή, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Κλειστές είναι αυτή τη στιγμή η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ έδωσε εντολή στις τοπικές οργανώσεις της να …συνεισφέρουν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μεταφέρονται στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter