Μιλγουόκι Μπακς: «Θυμηθείτε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου»

Μιλγουόκι Μπακς: «Θυμηθείτε να ψηφίσετε στις 3 Νοεμβρίου»

Μετά την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο 5ο ματς των πλέι οφ με τους Ορλάντο Μάτζικ (συμφώνησαν κι αυτοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μη γίνει το ματς), οι Μιλγουόκι Μπακς διαμαρτυρόμενοι για τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία, ζήτησαν με επίσημες δηλώσεις των ιδιοκτητών της ομάδας αλλά και ανακοίνωση τους, από τους πολίτες των ΗΠΑ να ψηφίσουν όλοι στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου, υπονοώντας το… «μαύρισμα» τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Στέρλινγκ Μπράουν δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό video με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο έτερος ιδιοκτήτης Τζορτζ Χιλ τόνισε: «Συγνώμη που σας κρατήσαμε για τόση ώρα, θέλαμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου».

Λίγο αργότερα οι δύο ιδιοκτήτες εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν την κίνηση των παικτών του Μιλγουόκι να μην αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι κόντρα στο Ορλάντο.

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών: «Υποστηρίζουμε απόλυτα την απόφαση των παικτών μας. Αν και δεν τη γνωρίζαμε εκ των προτέρων, θα είχαμε συμφωνήσει ούτως ή άλλως με όλη μας την καρδιά σε αυτή. Ο μόνος τρόπος για να φέρει κανείς την αλλαγή είναι να ρίξει φως στις αδικίες του ρατσισμού που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Οι παίκτες μας το έκαναν αυτό και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους απαιτώντας ευθύνες και αλλαγή».

Στο πλευρό τους και ο Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τους Μιλγουόκι Μπακς για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι με τους Ορλάντο Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλετικές διακρίσεις και την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εγκωμίασε στα social media την απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς, με σχόλιο του στο twitter, το οποίο συνοδεύεται με ένα βίντεο, όπου μιλάει ο ανήσυχος και προβληματισμένος με τις εξελίξεις, Ντοκ Ρίβερς: «Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν, προπονητές όπως ο Ντοκ Ρίβερς, το ΝΒΑ και το WNBA γιατί δίνουν το παράδειγμα. Θα χρειαστεί όλα τα θεσμικά όργανα να υπερασπιστούν τις αξίες τους» έγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter