Μιλιταριστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κοζάνης: Ζητά από τους πιστούς να φωνάξουν «Ζήτω το Έθνος & η Χωροφυλακή» (Video)

Μιλιταριστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κοζάνης: Ζητά από τους πιστούς να φωνάξουν «Ζήτω το Έθνος & η Χωροφυλακή» (Video)

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, Εκκλησία και Πολιτική (πολιτικοί επίσης) έχουν μπερδευτεί πολύ και επικίνδυνα.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το εθνικιστικό και μιλιταριστικό παραλήρημα από το βήμα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, του Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ο οποίος κάλεσε τους εκκλησιαζόμενους να φωνάξουν μεταξύ άλλων «Ζήτω το έθνος, η Ελλάδα μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας, η χωροφυλακή μας», κάνοντάς τους και παρατήρηση επειδή δεν το έλεγαν δυνατά.

Ο ίδιος μάλιστα φάνηκε βέβαιος πως σε ένα πόλεμο με την Τουρκία θα φτάσουμε στην Άγκυρα και ακόμα πέρα”!

Όπως γράφει το kozanimedia.gr«μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αμανατίδης (με τον πρώτο να φαίνεται να φωνάζει τα “Ζήτω”!), ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας.»

»Επίσης, στο ίδιο, μεγάλη διάρκειας κήρυγμα, ο μητροπολίτης ανέφερε πως “Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter