Μίμης Δομάζος: Είστε σίγουροι ότι ο Αλαφούζος πουλάει; Όλο φεύγει και όλο εδώ είναι

Μίμης Δομάζος: Είστε σίγουροι ότι ο Αλαφούζος πουλάει; Όλο φεύγει και όλο εδώ είναι

Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλάει στο Documento έξω από τα δόντια για την αγωνιστική απαξίωση της ομάδας

Ο Παναθηναϊκός είναι μια «τρελή» ομάδα στην τρέχουσα περίοδο: χάνει στην έδρα του από ΟΦΗ, Ξάνθη και ΑΕΛ, ενώ είναι ανταγωνιστικός και κόβει βαθμούς από τους δύο διεκδικητές του τίτλου, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Από τις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε ότι οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν μπορούν να έχουν βλέψεις για την κορυφή, αλλά θα… ματώσουν για να εξασφαλίσουν μία θέση που οδηγεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και κατ’ επέκταση στα πλέι οφ.

Οι χαμηλές πτήσεις τα τελευταία χρόνια συνεχίζονται για το «τριφύλλι» και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Ο,τι πλάνο κι αν έχουν καταστρώσει ο Γιάννης Αλαφούζος και οι στενοί συνεργάτες του έχει αποτύχει και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «σβήσει» την ποινή της μη συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που του επιβλήθηκε από την UEFA.

«Κάθε προπονητής είναι αναγκαίο να στηρίζεται, όμως στον Παναθηναϊκό πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε για πλάνα. Τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι έχουν ενημερωθεί για τρία, τέσσερα ή και 15 πλάνα και προκοπή η ομάδα δεν βλέπει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να διεκδικεί τον τίτλο. Αυτό επιτάσσει η ιστορία του, αυτό είναι το μέταλλο της ομάδας» δήλωσε στο Documento o «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, ο οποίος τονίζει πως είναι απαράδεκτο να ακούγεται ότι ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την πέμπτη θέση: «Διάβασα πως πάμε να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα. Μα, είναι λόγια αυτά για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός; Το πρωτάθλημα πότε θα το ξαναπάρει; Είχαμε το πλάνο Αναστασίου, μετά το πλάνο Στραματσόνι και μετά κι άλλα πλάνα. Βαρέθηκα να ακούω και να ξανακούω για πλάνα, έχει κουραστεί και ο κόσμος. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα για το πρωτάθλημα. Και στην εποχή τη δική μου χάναμε κάποια ντέρμπι, αλλά νικούσαμε τους μικρούς και κατακτούσαμε τον τίτλο. Παλεύαμε μέχρι το τέλος. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟ δεν παλεύει καν. Φέτος είναι δέκατος. Τι είναι αυτά; Δεν έχει τα κότσια η ομάδα».

Έχετε καταλάβει τελικά τι κάνει ο Γ. Αλαφούζος στην ομάδα;

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σας πω. Κάθε χρόνο διαβάζουμε για τα πλάνα του. Οπως είναι ο Παναθηναϊκός και για να στηριχτούν οι ταλαντούχοι παίκτες του από την ακαδημία πρέπει να αποκτηθούν δύο ηγέτες, ένας στα χαφ και ένας επιθετικός. Αυτοί οι δύο θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και μαζί τους θα εξελιχθούν και οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Στην ομάδα λένε για το πλάνο τους και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Στο τέλος στο γήπεδο θα πηγαίνουμε εγώ και ο ψηλός (ο Αντώνης Αντωνιάδης).

Υπάρχει λύση στο βάθος του τούνελ;

Έχει το υλικό για να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα και να προχωρήσει. Με αυτό το ρόστερ δεν έχει καμιά τύχη. Και το λένε και τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Σας στενοχωρεί αυτή η κατάσταση; Είναι κόμπος στον λαιμό ή έχετε πλέον συνηθίσει;

Είναι λυπηρό αυτή η ομάδα με την ιστορία που έχει να βρίσκεται εδώ και κάμποσα χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Στενοχωριόμαστε με αυτά τα χάλια. Όλες οι ομάδες όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό έχουν στο μυαλό τους τη νίκη και αρκετές τα καταφέρνουν. Εμάς μας παρακαλούσαν να μην τους βάλουμε πολλά γκολ, έτρεμαν τα πόδια των αντιπάλων μας.

Έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός στον πάτο ή θα συνεχιστεί ο ξεπεσμός;

Η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ, ενώ δέχεται φτηνά τέρματα. Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν βλέπω προοπτική. Μακάρι η πορεία της ομάδας να με διαψεύσει.

Στην ΠΑΕ φωνάζουν για…

Μην ολοκληρώσετε την ερώτηση, μη μου πείτε πως φωνάζουν για τη διαιτησία. Δεν πρέπει στον Παναθηναϊκό να τα βάζουν με τους διαιτητές.

Είναι δυνατόν μια ομάδα που είναι μαγαζί γωνία να μην μπορεί να προσελκύσει έναν πλούσιο επιχειρηματία;

Είστε σίγουροι ότι ο Αλαφούζος πουλάει; Ολο φεύγει και όλο εδώ είναι. Αν είναι να δώσει την ΠΑΕ, πρέπει να τη δώσει τζάμπα. Και το επισημαίνω αυτό γιατί τζάμπα πήρε τις μετοχές από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Υπάρχουν μεγάλα ονόματα επιχειρηματιών που είναι παναθηναϊκοί και μπορούν να αναλάβουν τα όποια χρέη έχει η ΠΑΕ. Μπορεί να είναι 10, 15 ή και 20 όπως ακούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Αλαφούζος θα ζητήσει λεφτά για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπουζούκης μπορεί να γίνει ο ηγέτης του νέου Παναθηναϊκού;

Αποφεύγω να μιλάω ονομαστικά για τους νεαρούς παίκτες. Ο Μπουζούκης είναι καλός παίκτης, όπως και άλλοι στην ομάδα. Θέλουν όμως πολλή δουλειά για να βελτιωθούν. Δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να έχει διάρκεια στην απόδοσή του και να είναι ηγέτης σε κάθε παιχνίδι. Τι να το κάνω εγώ όταν ένας νεαρός παίκτης παίζει ανά πέντε αγωνιστικές ένα καλό ματς;

Αρκετοί νεαροί παίκτες δεν ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τον Παναθηναϊκό…

Τα παιδιά κοιτάνε το μέλλον τους και καλά κάνουν. Δεν είναι όπως την εποχή τη δική μας που παίζαμε για τη φανέλα. Τώρα κοιτάνε για τα λεφτά και πώς θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Δεν μπορείς να τους καταλογίσεις κάτι. Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν, υπάρχουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον.

Σήμερα παίζει Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και ελάχιστος κόσμος ασχολείται…

Το ντέρμπι πάντως δεν είναι αδιάφορο και εκτιμώ πως θα παρακολουθήσουμε και ωραίο θέαμα. Και

οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους και στο τέλος θα επικρατήσει όποιος είναι τυχερός ή όποιος θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς.

Και η Ενωση είναι φέτος προβληματική…

Παίζει ένα καλό ματς και μετά για δύο τρία παιχνίδια… χάνεται. Τα ντέρμπι πάντα είναι διαφορετικά. Πριν απ’ αυτό της Τούμπας δήλωσα πως ο Παναθηναϊκός δεν θα χάσει, παρότι σχεδόν όλοι έλεγαν πως θα επιστρέψει με τρία τέσσερα γκολ στις αποσκευές του. Και όχι μόνο δεν έχασε, αλλά έπρεπε να νικήσει.

Τι χρειάζεται για να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Μήπως να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος;

Αυτό ακριβώς, αλλά ό,τι συμφωνηθεί στη συνάντησή τους πρέπει να τηρηθεί και όχι να ανακληθεί.

Το VAR βοηθάει ή όχι στην ομαλή εξέλιξη του πρωταθλήματος;

Έχει φέρει καλά αποτελέσματα, λάθη θα γίνονται, αλλά έχει βοηθήσει. Οι ομάδες που φωνάζουν για το VAR το κάνουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή επειδή δεν έχουν ομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter