Μινεσότα: Ο καυγάς των δύο κομμάτων μπλοκάρει τις αλλαγές σε αστυνομία και διοίκηση

Μινεσότα: Ο καυγάς των δύο κομμάτων μπλοκάρει τις αλλαγές σε αστυνομία και διοίκηση

Οι πολιτικοί ηγέτες στην πολιτεία της Μινεσότα υποσχέθηκαν σαρωτικές αλλαγές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς η πολιτεία τους έγινε το επίκεντρο για την οργή και τη θλίψη σε εθνικό επίπεδο για τις δολοφονίες της αστυνομίας και τον ρατσισμό.

Ωστόσο Τελικά, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία παρά τις εκκλήσεις των Δημοκρατών για εκτεταμένες αλλαγές στην αστυνομική εποπτεία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες αντιπρότειναν μικρότερο κατάλογο «αστυνομικών μεταρρυθμίσεων κοινής λογικής».

Οι Δημοκρατικοί, υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν τις συναντήσεις μέχρι να επιτύχουν συμβιβασμό. Οι Ρεπουμπλικάνοι έθεσαν προθεσμία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο πριν επιστρέψουν στις περιφέρειές τους, λέγοντας ότι θα ήταν πρόθυμοι να επιστρέψουν για μια μονοήμερη σύνοδο αν ήταν κοντά σε συμφωνία.

Όταν το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα – και πολύ αργότερα ​​- οι ηγέτες και των δύο κομμάτων κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον. Ο Πολ Γκαζέλκα , ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας, χαρακτήρισε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ως ουσιαστικά απελπιστική.

«Αν δεν ενδιαφέρονται για αυτό», είπε ο κ. Γκαζέλκα, αναφερόμενος στην απόρριψη της τελευταίας πρότασής του από τους Δημοκρατικούς, «Δεν πιστεύω προσωπικά ότι θα ενδιαφέρονται ποτέ για κάτι που μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τζεφ Χέιντεν, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, του οποίου η γειτονιά περιλαμβάνει τη διασταύρωση όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, είπε ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών ήταν απαράδεκτο. «Αν αποφασίσουν να φύγουν από εδώ χωρίς να κάνουν τίποτα, έχουν όλη την ευθύνη», είπε.

Πηγή: N.Y. Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter