Μινεσότα: Ο κυβερνήτης έκανε έκκληση να σταματήσουν οι ταραχές – Η συγγνώμη για τη σύλληψη ρεπόρτερ

Μινεσότα: Ο κυβερνήτης έκανε έκκληση να σταματήσουν οι ταραχές – Η συγγνώμη για τη σύλληψη ρεπόρτερ

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ έκανε έκκληση σήμερα να _x000D_
σταματήσουν οι βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλονίζουν τη Μινεάπολη μετά _x000D_
τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του,_x000D_
τονίζοντας ότι αναμένει να αποδοθεί «τάχιστα» δικαιοσύνη.

Ο Γουόλζ υποσχέθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστούν οι φυλετικές ανισότητες που υποκίνησαν τις ταραχές, όμως πρώτα η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη, έπειτα από τρεις νύχτες στις οποίες σημειώθηκαν εμπρησμοί σε κτίρια του κέντρου της Μινεάπολης, αλλά και λεηλασίες.

 «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Ο Γουόλζ ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη σύλληψη ενός ρεπόρτερ του CNN και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου του. Όλοι τους απομακρύνθηκαν με χειροπέδες ενώ έκαναν ζωντανά ρεπορτάζ κοντά στο αστυνομικό τμήμα που πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αστυνομικοί δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τη σύλληψη, ενώ απομάκρυναν τον δημοσιογράφο Όμαρ Χιμένες, τον παραγωγό του και έναν εικονολήπτη.

Το συνεργείο είχε μόλις δείξει ζωντανά την προσαγωγή ενός διαδηλωτή, όταν περίπου έξι αστυνομικοί που φορούσαν μάσκες αερίων περικύκλωσαν τον Χιμένες. Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου μία ώρα αργότερα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter