Μίνι lockdown στη Μεσσηνία – Παράταση μέτρων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Μίνι lockdown στη Μεσσηνία – Παράταση μέτρων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μεσσηνία λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στην Π.Ε Μεσσηνίας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στα καταστήματα.

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών περιοριστικών μέτρων στις Π.Ε Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Τα μέτρα που θα ισχύουν στη Μεσσηνία

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter