Μιντιακοί προτζέκτορες ή πρωθυπουργική αφέλεια;

Μιντιακοί προτζέκτορες ή πρωθυπουργική αφέλεια;

Το μεσημέρι της Παρασκευής που μας πέρασε η ειδυλλιακή εικόνα που προβάλλουν στους Ελληνες οι μιντιακοί προτζέκτορες από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε στα χέρια του τα ηνία της χώρας επισκιάστηκε από την «ανορθογραφία» του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο 60χρονος πολιτικός αναφερόμενες στα τεκταινόμενα στην τελευταία για το τρέχον έτος σύνοδο κορυφής αποκάλυψε ότι «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση». Ο αθεόφοβος δεν σταμάτησε εδώ. «Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων» συνέχισε, «το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά». Και θρυμματίζοντας όλες τις εικόνες της μιντιακής ευζωίας στην ημεδαπή δήλωσε απτόητος ότι «είπα στους Ελληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία για να βοηθήσουν μόνοι τους τον εαυτό τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή». 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τη δήλωση του Βούλγαρου συναδέλφου του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Και τι είπε; «Οτι μερικές φορές χανόμαστε στη μετάφραση. Μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στήριξε απόλυτα την Ελλάδα»! Ναι, αυτό ακριβώς είπε, ότι έγινε λάθος στη μετάφραση!

Σε ποια μετάφραση; Σε εκείνη της αδελφής του ενδεχομένως που μίλησε για την «εθνική μας μοναξιά». Σε εκείνη ίσως του πρώην ΥΠΕΘΑ ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης θα είμαστε μόνοι μας! Ενα από τα δύο πάντως συμβαίνει: ή ο πρωθυπουργός πιστεύει και ποντάρει όλα του τα λεφτά σε κάτι εξόφθαλμα λανθασμένο ή ψεύδεται εξωραΐζοντας (με τις πλάτες της εγχώριας διαπλοκής) την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Και τα δύο είναι εξόχως επικίνδυνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter