Μήνυμα διαβάστηκε

Μήνυμα διαβάστηκε

Ο δεύτερος γύρος ολοκληρώθηκε χθες, το μήνυμα παραδόθηκε.

* Υπάρχουν ακόμη διακριτές διαχωριστικές γραμμές.

* Κοπιάροντας τον αντίπαλο, ο ψηφοφόρος απομακρύνεται. Προτιμά το αυθεντικό από το γιαλαντζί.

* Η αποχή δείχνει μεταξύ άλλων και τη δυναμική των πολιτικών κομμάτων που δεν λαμβάνουν πολιτικά μηνύματα αλλά επικοινωνιακά.

* Σαφής και καθαρή αντιπαράθεση συσπειρώνουν τους πολίτες. Η θολούρα των δήθεν «ανεξαρτήτων» του πρώτου γύρου που έβαψε τη χώρα μπλε έβγαλε Μπέους. 

* Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος στην πολιτική. Όταν καβαλάς στο κύμα της απολιτίκ δηθενιάς για να δείξεις ότι σαρώνεις κομματικά, η εκδίκηση σε περιμένει στη γωνία. Όταν επίσης ψηλώνεις περισσότερο από το μπόι σου νομίζοντας ότι «ελέγχεις» χώρους της εκείθεν των «αρίστων» πλευράς θα έρθει η ώρα που θα πληρώσεις την αλαζονεία.

* Ζαλισμένα κοτόπουλα είναι οι ψηφοφόροι· ψάχνουν λιμάνι για να εκδικηθούν.

* Όπου έπεσε στο τραπέζι ο εκβιασμός ήταν και πιο ηχηρό το χαστούκι που έφαγαν οι εκβιαστές.

* Οι ψηφοφόροι είναι ώριμοι και έχουν κριτήρια αλλά και πολιτικά αντανακλαστικά· δεν ακολουθούν σαν πρόβατα τις κομματικές γραμμές.

* Η κυβέρνηση έχασε όλα τα μέτωπα (πλην ελαχίστων, όπως Πελοπόννησο, Αγ. Δημήτριο κ.λπ.) στα οποία είχε απέναντί της υποψήφιο/α που δεν είχε το χρίσμα ή ήταν από αντίπαλη παράταξη. 

* Η ακροδεξιά λούφαξε αλλά «κανονικοποιήθηκε» ο ακροδεξιός λόγος (π.χ. Βόρειο Αιγαίο).

Η κυβέρνηση έχει μείνει στην κατάσταση «μήνυμα διαβάστηκε». Θα επιχειρήσει πλέον να κοντράρει κι άλλο με το λουδοβίκειο ύφος που τη διακατέχει, ανοίγοντας νέα μέτωπα; Θα το κάνει τώρα που έδειξε ότι είναι τρωτή; Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για να δείξει ότι γίνονται πιο συχνά θαύματα;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter