Μήνυμα Ερντογάν για διάλογο χωρίς… μεσάζοντες

Μήνυμα Ερντογάν για διάλογο χωρίς… μεσάζοντες

Διάλογο εφ’ όλης της ύλης, χωρίς «μεσάζοντες», δηλαδή την εμπλοκή Ε.Ε. και ΗΠΑ, ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι πληροφορίες από τη συνάντηση των ηγετών βγαίνουν με το σταγονόμετρο και περιορίζονται στο ότι… έσπασε ο πάγος μεταξύ των δύο ηγετών με την προσδοκία για ένα… ήσυχο καλοκαίρι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε διπλωματική γλώσσα, υποστήριξε πως συμφωνεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πως θα πρέπει να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές και συνέχισε λέγοντας πως: «δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα».

Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν απέκλεισε την παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνδρομή των οποίων επιθυμεί η ελληνική πλευρά σε κάθε συζήτηση με την Άγκυρα ώστε να μπει «φρένο» στις τουρκικές προκλήσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερον άλλωστε πως ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε έναν διπλωματικό «μαραθώνιο» προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει ο ίδιος προκαλέσει τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και διμερώς.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter