Μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία: Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν

Μήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία: Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν

Μήνυμα στην «απέναντι πλευρά του Αιγαίου» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας απ’ την ακριτική Σύμη. Στο μήνυμά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας τόνισε πως «κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη» ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως «σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα».

Ενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να τονίσει αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις πως «έρχονται σε μία περίοδο που και οι δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και την ειρήνη. Διότι η οικονομική κρίση πλήττει και τις δύο πλευρές» καθώς «οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η όποια διαφορά, η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου στο δικαστήριο της Χάγης με διάλογο».

Κλείνοντας αναγνώρισε στο φαινόμενο του εθνικισμού τον κατεξοχήν κίνδυνο απέναντι στην κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία ενώ προέτρεψε και τις δύο πλευρές να αντισταθούν στο κλίμα έντασης προχωρώντας σε «ποικιλόμορφες δράσεις, απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας».

Διαβάστε επίσης: Σύμη – Νεοδημοκράτης σε Τσίπρα: «Πες του Μητσοτάκη αν συνεχίσει έτσι θα χάσει τις εκλογές»

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Είναι έτοιμοι να αποδράσουν πριν τον δύσκολο χειμώνα – Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter