Μήνυμα Τσίπρα στους αναποφάσιστους: «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»

Μήνυμα Τσίπρα στους αναποφάσιστους: «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου", Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο δίλημμα Τσίπρας ή Μητσοτάκης που έβαλε από το Μάτι χθες ο πρωθυπουργός ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε με το δίλημμα Δημοκρατία ή Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέβασε τυχαία τους τόνους χθες από το Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου. Επί της ουσίας προχθές εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του από το   Ζάππειο ανακοινώνοντας την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή μέχρι τις εκλογές και σήμερα έθεσε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

Με την πρώτη κάλπη τον ερχόμενο Απρίλιο το ανέβασμα των τόνων και μοιραία της συσπείρωσης φαντάζει και είναι αυτονόητο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που προσεγγίζει το 16% και το πιο θετικό είναι ότι η πλειοψηφία του  βρίσκεται πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί λένε τα κεντρικά στελέχη του κόμματος βρίσκεται ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ομάδα εκείνη που μπορεί να του δώσει την πρωτιά στις πρώτες εκλογές.

Θα πρέπει όμως να την πείσει να προσέλθει στην κάλπη. Και εδώ  σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος ένα καθαρό στίγμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία αλλά και δευτερευόντως σε κάποιες από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚIΝΑΛ θα παίξει τον ρόλο του.

Το «Δικαιοσύνη Παντού» απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις ακόμα κι αν κάποιες από αυτές δεν αρέσουν όπως για παράδειγμα ότι ο παρακολουθούμενος  είναι εν δυνάμει και εκβιαζόμενος. Και η αποχώρηση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή εξυπηρετεί τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Τέλος, όσον αφορά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η αναμενόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής πάει για την επόμενη εβδομάδα αφού αύριο Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Πάτρα και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter