Τι απαντά το NATO στο μήνυμα Ζελένσκι: Στείλτε αεροπλάνα – Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να μας σώσει

Τι απαντά το NATO στο μήνυμα Ζελένσκι: Στείλτε αεροπλάνα – Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να μας σώσει

Για μαζική «ανθρωπιστική καταστροφή» χωρίς την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων προειδοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα και προειδοποιεί πως το επίπεδο της απειλής βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο, αν και το NATO απαντά αρνητικά, στέλνοντας ωστόσο Patriot.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον αμάχων, εναντίον των πόλεων μας, εναντίον των υποδομών μας. Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να ανταποκριθεί», είπε στην καθημερινή του τηλεοπτική ομιλία, αναφέρει το Reuters στέλνοντας μήνυμα στη Δύση πως θα είναι υπεύθυνοι για μια ανθρωπιστική καταστροφή εάν δεν πάρουν την απόφαση για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

«Δεν είναι παιχνίδι πινγκ πογνκ, είναι οι ζωές μας. Στείλτε αεροπλάνα», τόνισε

Υπογράμμισε επίσης ότι μόνο η Πολωνία ανταποκρίθηκε στο εν λόγω αίτημα και πως η Ουάσιγκτον την επέκρινε για αυτό.

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση της Πολωνίας για τα MiG-29, αλλά στέλνουν Patriot 

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής ευρωπαϊκής διοίκησης δήλωσε την Τρίτη το βράδυ πως έστειλαν στην Πολωνία δύο μπαταρίες πυραύλων Patriot ως «αμυντική ανάπτυξη» για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή για τους συμμάχους τους και του ΝΑΤΟ.

«Κατόπιν καθοδήγησης του Υπουργού Άμυνας και μετά από πρόσκληση των Πολωνών συμμάχων μας, ο στρατηγός Γουόλτερς, Διοικητής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη, έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό Ευρώπης και Αφρικής να επανατοποθετήσουν δύο μπαταρίες Patriot στην Πολωνία», ανέφερε εκπρόσωπος της EUCOM, Άνταμ Μίλερ.

«Πρόκειται για ένα συνετό μέτρο προστασίας της δύναμης που στηρίζει τη δέσμευσή μας στο Άρθρο 5 και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση επιθετικές επιχειρήσεις», τόνισε αναφερόμενος στην αρχή ότι μια επίθεση σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ είναι επίθεση σε όλα τα μέλη. «Κάθε βήμα που κάνουμε έχει σκοπό να αποτρέψει την επιθετικότητα και να καθησυχάσει τους συμμάχους μας», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter