Μήνυσαν τον Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη στα Τέμπη – Στο κάδρο υπουργοί και δικαστές

Μήνυσαν τον Μητσοτάκη για τη συγκάλυψη στα Τέμπη – Στο κάδρο υπουργοί και δικαστές

170 πολίτες κατηγορούν τον πρωθυπουργό ως αυτουργό και ηθικό αυτουργό της επιχείρησης αλλοίωσης του πεδίου του εγκλήματος. Στο κάδρο των ευθυνών υπουργοί και δικαστές

Ως αυτουργός και ηθικός αυτουργός ενεργειών που οδήγησαν στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών μηνύεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από 170 πολίτες, ανάμεσά τους και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, μέσα από συμπληρωματική μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στον εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Δείτε επίσης: Τα ντοκουμέντα της μονταζιέρας στα Τέμπη

Οι μηνυτές εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ όχι μόνο σε πολιτικά πρόσωπα αλλά και σε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς –ζητάνε την ποινική τους δίωξη– των οποίων η αδράνεια επέτρεψε τη μη διαφύλαξη κρίσιμων πειστηρίων αλλά και την τέλεση σωρείας εγκληματικών πράξεων, που με τη σειρά τους οδήγησαν στην αλλοίωση του πεδίου. Πρόκειται για τους τότε αρμόδιους: την ανακρίτρια Ελένη Σούρλα, τον εισαγγελέα Απόστολο Τζαμαλή και τον προϊστάμενο στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος μάλιστα είχε διοριστεί από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ως εποπτεύων των ανακρίσεων.

Κινούσε τα νήματα

Σύμφωνα με όσα αναλυτικά αναφέρονται στην πολυσέλιδη μήνυση, ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κινούσε τα νήματα και άρα είναι υπεύθυνος για την «αδρανοποίηση της άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων Δικαστικών Λειτουργών» με «συνέπεια να καταλυθεί η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Ενδεικτικό απόσπασμα από τη μήνυση-φωτιά, η οποία βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον υπουργό Γεώργιο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, το σύνολο των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου, τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, είναι το σημείο που ξεδιπλώνεται η δράση του πρωθυπουργού, καθώς σύμφωνα με τους μηνυτές ευθύνεται για το αδίκημα του σφετερισμού και κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας, με σκοπό και αποτέλεσμα την πρόσκαιρη κατάλυση της συνταγματικά εγγυημένης διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης (άρθρο 134 ΠΚ), της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 ΠΚ) αλλά και της ηθικής αυτουργίας (άρθρο 46 ΠΚ) στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ), της απάτης σε βάρος του δημοσίου (άρθρο 386 παρ. 2 ΠΚ) και της ψευδορκίας (224 ΠΚ).

«Είναι αυτουργός και ηθικός αυτουργός των ως άνω αδικημάτων καθώς σύμφωνα με εντολές του μετέβη το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο ανέλαβε την επιχείρηση πλήρους αλλοίωσης του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών, που έλαβε την κωδική ονομασία επιχείρηση “αποκατάστασης του πεδίου”. Η παραπάνω πραξικοπηματική και απολύτως αντίθετη με το άρθρο 26 του Συντάγματος δράση είχε ως συνέπεια να καταλυθεί η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καθώς αφενός αντίθετα με τα άρθρα 239 και 251 ΚΠΔ, που υπαγορεύουν την αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστικών Λειτουργών αναρμόδια πρόσωπα εισήλθαν στον χώρο του εγκλήματος και εξαφάνισαν ή αλλοίωσαν αμετάκλητα πλήθος στοιχείων και πειστηρίων, αφετέρου οι ένστολοι προανακριτικοί υπάλληλοι (ενδεικτικά οι υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία και την Αστυνομία) που βρέθηκαν στο πεδίο του εγκλήματος, κατ’ εντολή του ιδίου και των συνεργών του παρέβησαν τα καθήκοντά τους και μετείχαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους στο έργο της αλλοίωσης του πεδίου, διαπράττοντας έτσι και το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία…».

Η αδράνεια των αρχών

Λίγο παρακάτω αναφέρεται: «Ευθύνεται για την αδρανοποίηση της άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων Δικαστικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση της ως άνω προδήλως έκνομης δραστηριότητας, καθώς με παρεμβάσεις του ιδίου ή τρίτων προσώπων που ο ίδιος ενεργοποίησε προς τον σκοπό αυτό, παραλείφθηκαν οι αυτεπάγγελτες ενέργειες των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών…

Ακόμη είναι αυτός που επέβαλε με παρεμβάσεις του (είναι άλλωστε ο μόνος που θα ήταν εφικτό να κατορθώσει αυτό το επίτευγμα) να καταστρατηγηθεί πλήρως η αρχή της νομιμότητας και να καταργηθεί επί της ουσίας το σύνολο των εγγυήσεων του Kράτους Δικαίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι οι ανακριτικές αρχές (προανακριτικοί υπάλληλοι αλλά και η αρμόδια τότε ανακρίτρια κ. Σούρλα και ο αρμόδιος τότε εισαγγελέας κ. Τζαμαλής, όπως και ο Προϊστάμενος στην Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Δασκαλόπουλος) παρέλειψαν να ενεργήσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους που επιβάλλουν τα άρθρα 239 και 251 ΚΠΔ, καθώς δεν ενήργησαν τα δέοντα για την προστασία του πεδίου του εγκλήματος, των στοιχείων και πειστηρίων που βρισκόταν σε αυτό και δεν υπέβαλαν καν στους ορισθέντες πραγματογνώμονες κανένα ερώτημα σχετικά με τα αίτια της απανθράκωσης 30 τουλάχιστον επιβατών».

Εξαπάτησε τους εκλογείς

Στην έγκληση γίνεται μνεία και στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέκρυψε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ενόψει, μάλιστα, εκλογικών αναμετρήσεων: «…κατέτεινε στην απόκρυψη της αλήθειας από το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών, ενόψει μάλιστα δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ ήδη οδεύουμε προς μια τρίτη. Η αποκάλυψη της αλήθειας σε σχέση με τα ανωτέρω προφανώς θα είχε επηρεάσει και μεταβάλει το φρόνημα των εκλογέων σε σχέση με την επιλογή οποιουδήποτε υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος ως κατάλληλου να αναλάβει την νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία και ιδίως του πρώτου μηνυόμενου ως αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος και υποψήφιου για τη θέση του Πρωθυπουργού, οπότε τα παραπάνω που έγιναν και με σκοπό την επανεκλογή του στην θέση του Πρωθυπουργού συνιστούν και το αδίκημα του άρθρου 162 ΠΚ».

Δείτε επίσης: Τέμπη: 170 πολίτες μηνύουν τον Μητσοτάκη ως ηθικό αυτουργό της συγκάλυψης – Στο κάδρο για πρώτη φορά και δικαστικοί

Μητσοτάκης με μαύρη προπαγάνδα για το Μάτι και σιωπή για τα Τέμπη

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter