Μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν πολίτες

Μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν πολίτες
Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, στην έξοδο για την Δουκίσσης Πλακεντίας (κατεύθυνση προς αεροδρόμιο), από την ισχυρή χιονόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία "Ελπίς", Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο χιόνι, μπλακ άουτ και οργή από τους πολίτες καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας η Αττική βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση με το επιτελικό κράτος να δείχνει για ακόμα μια φορά την ανικανότητά του.

Πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που αφού εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό αποφάσισαν να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσουν αποζημίωση από την εταιρεία για την τεράστια ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί.

Στα αυτοκίνητά τους, εγκλωβίστηκαν για μέχρι και πάνω από 20 ώρες άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε φαγητό ούτε νερό, ενώ πολλοί ήταν αυτό που δεν είχαν ούτε βενζίνη για να ζεσταθούν.

Όπως ανέφερε το dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, ο κίνδυνος στον οποίο υποβλήθηκαν ήταν τεράστιος λόγω του ψύχους, της μεγάλης χιονόπτωσης που κάλυψε τα αυτοκίνητα τους.

Παράλληλα η μη ύπαρξη διαφυγής, τους έχει προκαλέσει μεγάλη ψυχική καταπόνηση.

Οι ευθύνες της εταιρείας

Η ευθύνη της εταιρείας για αποζημίωση συνίσταται στο γεγονός ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ως όφειλε για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να φέρει ευθύνη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, εξήγησε η κ. Φραγκάκη.

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε, η δικηγόρος υφίστανται ποινικές ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο και τη διατάραξη των συγκοινωνιών και οι εγκλωβισμένοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ποινικά και αστικά για τη δικαίωση τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter