Μήνυση 258 δισ. δολαρίων στον Έλον Μασκ για πυραμιδικό σχήμα με κρυπτονόμισμα

Μήνυση 258 δισ. δολαρίων στον Έλον Μασκ για πυραμιδικό σχήμα με κρυπτονόμισμα

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ έναντι 258 δισ. δολαρίων κατέθεσε χθες, Πέμπτη ένας επενδυτής του κρυπτονομίσματος Dogecoin, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι διευθύνει ένα πυραμιδικό σύστημα για κερδοσκοπία με το κρυπτονόμισμα.

Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, ο ενάγων Κιθ Τζόνσον κατηγόρησε τον Μασκ, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού SpaceX, οι οποίες είναι συμφερόντων του Μασκ, για απάτη επειδή διαφήμιζαν το Dogecoin και αύξησαν την τιμή του, ενώ στη συνέχεια την άφησαν να πέσει.

«Παρόλο που οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία, το προώθησαν ώστε να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του», ανέφερε η καταγγελία. «Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει το πυραμιδικό σχήμα του Dogecoin για κέρδος, δημοσιότητα και διασκέδαση». Η καταγγελία συγκεντρώνει επίσης σχόλια από τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους που αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Η αποζημίωση που ζητά ο ενάγων είναι ίση με τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, 86 δισεκατομμύρια δολάρια, πολλαπλασιασμένη επί τρία. Ο Κιθ Τζόνσον θέλει επίσης να εμποδίσει τον Μασκ και τις εταιρείες του να προωθήσουν το Dogecoin και το δικαστήριο να δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση του Dogecoin είναι τζόγος σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Η Tesla τον Φεβρουάριο του 2021 είπε ότι είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin και για μικρό χρονικό διάστημα το αποδέχτηκε ως πληρωμή για οχήματα. Το Dogecoin διαπραγματεύτηκε περίπου στα 5,8 σεντς του δολαρίου την Πέμπτη, χαμηλότερα από το ανώτατο όριο του Μαΐου 2021, περίπου 74 σεντς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter