Μήνυση της Εισαγγελίας της Ουάσιγκτον κατά Ζούρκερμπεγκ για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μήνυση της Εισαγγελίας της Ουάσιγκτον κατά Ζούρκερμπεγκ για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, Καρλ Ρέισιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο Ρέισιν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o δισεκατομμυριούχος Ζούρκερμπεργκ κατηγορείται για «συμμετοχή του στην παραπλάνηση των χρηστών του Facebook και για την αποτυχία του σε ό,τι αφορά την αποτυχία να προστατεύσει τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών».

Όπως μεταδίδει η Washington Post, η μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας, αναφέρει ότι ο Ζάκερμπεργκ συμμετείχε άμεσα σε αποφάσεις που επέτρεψαν στην εταιρεία Cambridge Analytica να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

«Αυτή η μηνυτήρια αναφορά δεν είναι μόνο δικαιολογημένη, αλλά απαραίτητη και στέλνει ένα μήνυμα ότι οι ηγέτες των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των CEO, θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», πρόσθεσε σε άλλη ανάρτησή του ο Ρέισιν.

Yπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2018 αποκαλύφθηκε πως η Cambridge Analytica συνέλεγε τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και χρησιμοποιούσε τις πληροφορίες αυτές για να φτιάξει τα «πολιτικά και ψυχολογικά» προφίλ τους ώστε να επηρεάσει την ψήφο τους με τα κατάλληλα πολιτικά μηνύματα, γεγονός που θεωρήθηκε πως είχε άμεση σχέση με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Washington Post

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter