Mηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: Αποχρώσες ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών

Mηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: Αποχρώσες ενδείξεις χειραγώγησης μετοχών

Ποινικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ και τα όσα έγιναν με τη μετοχή της ΔΕΗ.

Εκλογές ΔΣΑ: To «μωσαϊκό» των υποψηφιοτήτων, τα βαριά χαρτιά η πολυδιάσπαση

 

Έξι δικηγόροι μεταξύ των οποίων ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ, Αγης Τάτσης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή οι δικηγόροι, αφού παραθέτουν μία σειρά από δημοσιεύματα μεταξύ αυτών και του documentonews.gr, επισημαίνουν πως υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του documentonews.gr, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου (δυο ημέρες μετά τις διθυραμβικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώ-λησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις ευρώ) η μετοχή της ΔΕΗ έφτασε στα 10,5 ευρώ. Πρόκειται για μία αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 6,06% σε σχέση με τη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου. Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να «τσιμπήσουν» πολλοί μικροεπενδυτές. Τις επόμενες μέρες όμως η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ κατέγραψε μία συνεχή και ανεξήγητη πτώση. Την περασμένη Παρασκευή 24/9, μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να ασκήσει τα δικαιώματα του το ελληνικό δημόσιο, η μετοχή έκλεισε στα 7,98 ευρώ. Με τις απώλειες να ανέρχονται σε 24% από την «ανεξήγητη» πτώση.

 

ΔΕΗ: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και διαδικασίες που απαγορεύονται στην ελληνική χρηματαγορά

 

Ο μεγάλος χρηματιστηριακός τζόγος με τη μετοχή της ΔΕΗ και τη συμμετοχή του Μητσοτάκη

 

Το αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας που «θα δώσει φτερά στη ΔΕΗ»

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Documento αποκάλυψε στο φύλλο της Κυριακής, το αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας που εξαγόρασε το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για τη Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA).

Σύμφωνα με οσα αποκάλυψε το Documento η Macquarie, μια αυστραλιανή πολυεθνική ανεξάρτητη τράπεζα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, προκάλεσε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο στο Λονδίνο. Επίσης η Macquarie, που είχε εξαγοράσει τη μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης, την Thames Water, είχε σχηματίσει ένα αχανές δίκτυο με υπεράκτιες εταιρείες μέσω των οποίων διοχετεύονταν χρήματα που είχε λάβει μέσω δανειοδότησης επικαλούμενη το όνομα της θυγατρικής της Επιπλέον η ίδια εταιρεία όταν τελικά αποχώρησε από την Thames Water την άφησε με 2 δισ. λίρες χρέος κι ενώ οι μέτοχοί της είχαν πλουτίσει από την είσπραξη υπέρογκων μερισμάτων, ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο και στη Γερμανία.

Εδωσαν τον ΔΕΔΔΗΕ σε πολυεθνική με βαριά ιστορία σκανδάλων

 

Δείτε εδώ τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter