Μιράζ 2000: Σώος ο πιλότος μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο της αεροπορίας

Μιράζ 2000: Σώος ο πιλότος μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο της αεροπορίας

Το MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε μηχανική βλάβη, στις 12:18 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης και ενώ πετούσε 10-15 μίλια νοτίως των Σποράδων. Ο χειριστής εγκατέλειψε με επιτυχία το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα και παρελήφθη σώος από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας, στις 13:30 μ.μ.

Το MIRAGE-2000 της 332 μοίρας είχε απογειωθεί μαζί με ένα άλλο ομοίου τύπου από την αεροπορική βάση της Τανάγρας προκειμένου να διεξάγει άσκηση εναέριας μάχης -ένας εναντίον ενός. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

Ο 28χρονος Υποσμηναγός συμμετείχε σε άσκηση εναέριας μάχης δυο εναντίον δύο με «αντίπαλα» αεροσκάφη, επίσης δύο Mirage 2000. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΑ, το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει: “Τη Δευτέρα 29/05 και ώρα 12:18, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ο νούμερο δύο ζεύγους αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ο νούμερο 2 ενός ζεύγους αεροσκαφών της 332M εγκατέλειψε ασφαλώς το αεροσκάφος, λόγω βλάβης, νότια των Σποράδων”.

Στη μία και μισή το μεσημέρι, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο θα μεταφέρει τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου είναι 28 ετών, φέρει το βαθμό του υποσμηναγού και έχει περίπου 1.000 ώρες πτήσης με τα Mirage.

Το αεροσκάφοςείχε απογειωθεί από την Τανάγρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter