Μισέλ Φάιφερ: Στο Κογκρέσο για την ασφάλεια των καλλυντικών

Μισέλ Φάιφερ: Στο Κογκρέσο για την ασφάλεια των καλλυντικών

Η Μισέλ Φάιφερ χρησιμοποιεί τη φωνή της για να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει τον βαθμό εποπτείας στη βιομηχανία καλλυντικών.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Environmental Working Group (EWG) συνόδευσε τον πρόεδρο της EWG, Κεν Κουκ στο Κάπιτολ Χιλ, στο Κογκρέσο για να υποστηρίξει τον νόμο για την ασφάλεια των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, που προτάθηκε από τα μέλη της Γερουσίας, Νταϊάν Φάινσταϊν και Σούζαν Κόλινς.

Με τον ισχύοντα νόμο, οι εταιρείες δεν χρειάζεται να εγγραφούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και «να υποβάλλουν καταστάσεις με τα συστατικά των καλλυντικών, να υιοθετούν ορθές πρακτικές παρασκευής, να παρέχουν πρόσβαση σε αρχεία ασφαλείας ή να αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όταν προκύπτουν» αναφέρει η EWG.

«Χάρη στις Νταϊάν Φάινσταϊν και Σούζαν Κόλινς και άλλους επικεφαλής του Κογκρέσου που ανέλαβαν να εκπληρώσουν έναν τόσο σημαντικό σκοπό τον καθαρισμό της βιομηχανίας καλλυντικών» ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε δήλωσή της.

«Οι εταιρείες δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν επικίνδυνα συστατικά σε προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούν άνθρωποι και τα εφαρμόζουν καθημερινά στο δέρμα τους. Ως γονέας, ανησυχώ ιδιαιτέρως για τα συστατικά προϊόντων που κυκλοφορούν για βρέφη και παιδιά. Οι γονείς και οι μελλοντικοί γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι σαπούνια, λοσιόν και άλλα προϊόντα που βάζουν στο δέρμα των παιδιών τους είναι απαλλαγμένα από τοξικές χημικές ουσίες».

Η ηθοποιός πρόσφατα κυκλοφόρησε τη δική της σειρά αρωμάτων, Henry Rose. Στη συλλογή αναγράφονται όλα τα συστατικά της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter