Μισή συγγνώμη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Μισή συγγνώμη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την λανθασμένη κίνηση του να αφήσει ένα κόκκινο στρινγκ στο πάγκο του Ολυμπιακού, λέγοντας πως «έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη από την ομάδα μας και τον κόσμο του μπάσκετ…». 

Από τους «ερυθρόλευκους» δεν ζήτησε, οπότε η συγγνώμη του είναι… μισή.

Το «αφεντικό» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στον Sport24 Radio για την θλιβερή βραδιά του ελληνικού μπάσκετ και είπε: «Κατ’ αρχάς, μας στεναχωρεί για ακόμα μια φορά, η πολλοστή νομίζω, πως όλες τις φορές που έχει χάσει ο Ολυμπιακός επί Αγγελόπουλων, δεν έχουν παραδεχθεί την ανωτερότητα του αντιπάλου. Τους έχουμε κερδίσει πολλές φορές και ποτέ δεν έχουμε ακούσει πως ήμασταν καλύτεροι. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πάρα πολύ καλός. Τους κλείσαμε σε πολλά σημεία και βλέπαμε να πετάνε την μπάλα . από τα 9 και τα 10 μέτρα. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που δεν απάντησε στις προκλήσεις των αντιπάλων. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία».

Για την κίνηση με το εσώρουχο: «Είναι άτυχο τουλάχιστον να δίνεται αυτή η σημασία σε αυτή την λανθασμένη κίνηση. Εγιναν τραγελαφικά πράγματα με τον τρόπο που προκαλούσαν οι αθλητές του Ολυμπιακού κατά την αποχώρησή τους. Ήταν μία λανθασμένη κίνηση πάνω στον ενθουσιασμό. Απολογούμαι στον κόσμο του μπάσκετ. Αυτό ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν πρέπει να απολογηθώ στον αθλητικό δικαστή, να απολογηθώ. Οφείλουμε όσοι είμαστε δημόσια να έχουμε την ψυχραιμία και να μην απαντάμε στον κόσμο. Το έχω κάνει και έχω υποστεί συνέπειες. Όπως είχε πει ο κ. Μπερτομέου, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας σωστά».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: «Πολλές ομάδες έχουν παράπονα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο».

Για την σχέση του Παναθηναϊκού με την EuroLeague: «Βεβαίως, δεν υπάρχει θέμα στην σχέση μας. Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια. Πρέπει να υπάρχει μία συνισταμένη και να ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Φαινόταν πως ήμασταν πιο έτοιμοι. Έχει συμβεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θυμάμαι τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και τέσσερα φάουλ στα πρώτα λεπτά. Πάω στο πρόσφατο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είχαμε 25-6 βολές. Χάσαμε 14 πόντους, αποδεχθήκαμε την ήττα».

Για το αν συμφωνεί να υπάρξει αλλαγή στην ΚΕΔ: «Η δική μου άποψη παίζει ρόλο σε αυτό; Με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν είμαι στο μπάσκετ, θέλω ο μέσος όρος της (σ.σ. της διαιτησίας) να είναι 50-50. Ανθρώπινα λάθη θα υπάρχουν, πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές».

Για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του: «Θεωρώ πως με τα οικονομικά δεδομένα, έχουμε πετύχει. Πάντα θέλουμε να φτάνουμε στο Final Four. Δεν έχουμε αποτύχει. Είμαστε χαρούμενοι για την πορεία της ομάδας. δεν γίνεται να είσαι συνεχώς στην κορυφή. Μόνο επί Τσαουσέσκου στην Ρουμανία γινόταν. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Από το 1990 είμαστε η μοναδική ομάδα που κατακτά κάθε χρόνο τίτλο».

Για το Athens Alive: «Όταν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό, να μιλήσουμε. Δεν είναι ένα μικρό έργο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στην Ελλάδα».

Για τις σχέσεις του με άλλους άλλους παράγοντες και τον Γιώργο Σαββίδη: «Έχουμε έναν μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν χαρά μου να κάτσουμε μαζί οι διοικήσεις και να έρθει και ο κ. Σαββίδης. Με όλους τους παράγοντες προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Δεν έχω ακούσεις τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να λένε μια φορά πως ήμασταν καλύτεροι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter