Μισόλογα από το ΓΕΝ για τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και τη φρεγάτα «Υδρα»

Μισόλογα από το ΓΕΝ για τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και τη φρεγάτα «Υδρα»

Μέσω άτυπης ενημέρωσης έδωσε απαντήσεις το Πολεμικό Ναυτικό για τις παραιτήσεις στελεχών του.

Σε ανυπόγραφες «διευκρινήσεις» διαβάζουμε ότι «επισημαίνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι ο αριθμός του προσωπικού που αιτήθηκε αποστρατεία δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή της μονάδας στην αποστολή «Prosperity Guardian» (σ.σ. στην Ερυθρά θάλασσα).

»Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2023 έως σήμερα».

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στο Πολεμικό Ναυτικό: 17 παραιτήσεις στη φρεγάτα «Υδρα» που πάει στην Ερυθρά Θάλασσα

Ομως οι διευκρινήσεις δεν λένε ποιος είναι ο αριθμός όσων παραιτήθηκαν αφού έμαθαν ότι η φρεγάτα θα πάει για έξι μήνες στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία, αξίζει να σημειωθεί δεν είναι διεθνής αποστολή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή της ΕΕ, αλλά πρωτοβουλία των ΗΠΑ και κάτω από αμερικανική διοίκηση, μια αποστολή που έχουν αρνηθεί άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Μάλιστα η Ελλάδα δεν ήταν καν στην πρώτη λίστα χωρών που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσφέρθηκε εθελοντικά να στείλει φρεγάτα, σαν να περισσεύουν στο Αιγαίο.

«Επίσης, διευκρινίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές αλλά πάλι δεν λένε ποιος είναι αυτός ο αριθμός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ήδη δύο ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και όπως καταγγέλλει ο τομεάρχης Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην πρώτη ερώτηση τον Σεπτέμβριο 2023 δεν έλαβε ικανοποιητική απάντηση ενώ η δεύτερη του Νοεμβρίου 2023 δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιεύσει στις 8 Ιανουαρίου η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, ο αριθμός των παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ανήλθε σε εκατόν εβδομήντα εννέα (179). «Πρόκειται για ένα πλήρες πλήρωμα φρεγάτας, που εκτείνεται σε όλες τις προελεύσεις, βαθμούς και έτη υπηρεσίας», σημειώνει.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα Μ.Μ.Ε., το κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται αμείωτο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα.

Ως Τομεάρχης Άμυνας και ως ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter