Μισόλογα, ψέματα και αόριστες υποσχέσεις από τον Μητσοτάκη για τον τουρισμό

Μισόλογα, ψέματα και αόριστες υποσχέσεις από τον Μητσοτάκη για τον τουρισμό

Τι κι αν σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) οι Έλληνες περιόρισαν τα ταξίδια τους το εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, ενώ το ίδιο διάστημα ο οδικός τουρισμός σημείωσε πτώση της τάξης του 35,4%; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία».

Η σημερινή εικόνα ευεξίας δεν θα προϋπήρχε αν δεν προϋπήρχε πολύ συστηματική προσπάθεια στήριξης του κλάδου κυρίως κατά την περίοδο έκρηξης της πανδημίας», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ξεχνώντας βολικά πως η όποια αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας προήλθε από την ανανεωμένη επιθυμία των ανθρώπων για διακοπές και ταξίδια ύστερα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύναμε σημαντικούς πόρους για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού, μετατρέψαμε τη μερική απασχόληση σε πλήρη, να δώσουμε κίνητρα στους εργοδότες να κρατήσουν το προσωπικό τους. Ταυτόχρονα, πήραμε ρίσκα, να ανοίξαμε την τουριστική αγορά το 2020 σε συνθήκες πρωτόγνωρες» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσιωπώντας σκοπίμως ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα δουλεύουν σε μεσαιωνικές συνθήκες, με το παλμαρέ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνθέτουν πια κακοποιητικές συμπεριφορές, άρνηση πληρωμής ενσήμων, άρνηση παροχής ρεπό, δώρων και επιδομάτων, ακόμη και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή παράνομες παρακολουθήσεις εργαζομένων.

Τέλος, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις για ένα ακόμη καλύτερο τουριστικό έτος τίποτα δεν ακούστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάγκη επέκτασης των διακοπών για τα λαϊκά νοικοκυριά. «Το πρόγραμμα ‘τουρισμός για όλους’ θα τρέξει και το 2023, αναμένουμε ακόμα μία κλήρωση στα τέλη Ιανουαρίου, ίσως και νωρίτερα. Το 2023 αναμένεται να είναι και αυτό χρονιά ορόσημο παρά τη μεγάλη διεθνή αβεβαιότητα, τις πληθωριστικές πιέσεις. Δυσκολίες που δεν θα κοπάσουν ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα. Έχουμε μπροστά μας καλές προοπτικές τις οποίες καλούμαστε να κατακτήσουμε ενεργοποιώντας τις δικές μας δυνάμεις. Με πρώτο στοίχημα τις υποδομές, έργα τα οποία τα έχουμε εντοπίσει», συμπλήρωσε» είπε μη λέγοντας κουβέντα για τον αποκλεισμό πολλών ελλήνων από την πρόσβαση στον τουρισμό.

Διαβάστε επίσης:

Έχασε 2,7 εκατ. ταξιδιώτες ο ελληνικός τουρισμός

Τουρισμός: 11+1 ελληνικά νησιά που «απογειώθηκαν» σε επισκέπτες τη φετινή σεζόν

Αντώναρος: Τουρισμός δεν σημαίνει εργασιακό καθεστώς δουλοπάροικων

Αποκάλυψη: 50.000 προς εργασία ευχαριστούν, αλλά δεν θα πάνε στη γαλέρα τουρισμού και εστίασης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter