Μισθοφόρους με 2.000 ευρώ τον μήνα στέλνει στη Λιβύη ο Ερντογάν

Μισθοφόρους με 2.000 ευρώ τον μήνα στέλνει στη Λιβύη ο Ερντογάν

Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη στέλνει ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, οξύνοντας το αντι-τουρκικό κλίμα.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται συριακές πηγές από τρεις χώρες, πρόκειται μισθοφόρους, συριακής καταγωγής, οι οποίοι, έφυγαν από την Τουρκία και μετέβησαν στην Τρίπολη έχοντας υπογράψει συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας απευθείας με την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ για 2.000 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα, παρά με τον τουρκικό στρατό.

Το ποσό αυτό φαντάζει μικρό αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο σε σύγκριση με τα 90 δολάρια που παίρνουν από τις μάχες στη Συρία, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα.

Στο μεταξύ, το ίδιο δημοσίευμα, υποστηρίζει πως οι μισθοφόροι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως θα πάρουν τουρκική υπηκοότητα ενώ η Άγκυρα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών ενώ έχει επωμιστεί και την ευθύνη για τον επαναπατρισμό των σορών στη Συρία.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον αριθμό των μισθοφόρων, ο Guardian τονίζει πως στις 24 Δεκεμβρίου αναχώρησαν από τη Συρία 300 μαχητές. Λίγες ημέρες αργότερα την ίδια διαδρομή ακολούθησαν άλλοι 350. Αυτοί οι 650, στο σύνολό τους, έφτασαν στην Τρίπολη και εγκαταστάθηκαν στα ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ένα δεύτερο «κύμα», πολύ μεγαλύτερο, έφτασε στη Συρία λίγες ημέρες αργότερα. Στις 5 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο λόγος για 1.350 Σύρους μαχητές.

Σημειώνεται πως Τουρκία και Λιβύη έχουν αρνηθεί κατ’επανάληψη την παρουσία Σύρων μισθοφόρων στην Τρίπολη.

Πηγή: Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter