Μισθοί και μπόνους δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ (Pdf)

Μισθοί και μπόνους δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ (Pdf)

Μισθοί γενικών διευθυντών στον ΔΕΔΔΗΕ που φτάνουν ακόμη και τις εκατό χιλιάδες ευρώ και δυσθεώρητα μπόνους που αγγίζουν μέχρι και το 50% των τακτικών αποδοχών. 

Αυτό προκύπτει από απαντητικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ –υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο-, σε σχετική ερώτηση που είχαν υποβάλει στις 2 Νοεμβρίου του 2020, σαράντα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στο οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ από τις 17 Οκτωβρίου του 2019. Την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/16/5fda3c48825e634ad4778c22.pdf

Σύμφωνα λοιπόν με την επίμαχη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, η νέα οργανωτική δομή του οργανισμού προβλέπει «δύο νέους γενικούς διευθυντές, πέντε νέες διευθύνσεις, δύο θέσεις διευθυντών επικουρίας στους γενικούς διευθυντές, καθώς και δύο νέα υπηρεσιακά κλιμάκια στάθμης διευθυντή κλάδου», ενώ πραγματοποιήθηκε και «αναβάθμιση δύο καίριων υπηρεσιακών κλιμακίων του σε διεύθυνση».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απαντητική επιστολή, το μισθολογικό κόστος των γενικών διευθυντών και των διευθυντών διευθύνσεων, όπως και το μπόνους επίτευξης στόχων, «προσδιορίστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση στον ΔΕΔΔΗΕ στελεχών από την αγορά, καθώς και στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού της ΔΕΗ». Βέβαια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, η προσέλκυση στελεχών από «την αγορά», αφορά σε ορισμένες περιπτώσεις την πρόσληψη προσώπων που συνδέονται με τη Νέα Δημοκρατία. Ίσως αυτή να είναι και η αιτία που εξηγεί τη δημιουργία τόσων πολλών νέων διευθύνσεων και θέσεων, όπως προκύπτουν από το καινούριο οργανόγραμμα του ΔΕΔΗΕ…

Μάλιστα, η ΔΕΔΔΗΕ αναφέρεται στο νέο –και υπέρογκο μισθολογικό κόστος: «για τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές διευθύνσεων της εταιρείας, μικτές αποδοχές αντιστοίχως, εκατό χιλιάδες ευρώ και εβδομήντα χιλιάδες ευρώ ετησίως, που αντιστοιχούν σε καθαρές αποδοχές κατά μέσο όρος σε 50.000 ευρώ και σε 36.000 ευρώ αντιστοίχως». Μάλιστα, προβλέπεται και ένα ιδιαιτέρως υψηλό μπόνους: «Πρόσθετο κίνητρο, με τη μορφή μεταβλητών μικτών αποδοχών, συναρτώμενων από βραχυπρόθεσμη στοχοθεσία (bonus), οι οποίες δύναται να ανέλθουν κατά μέγιστο στο 50% των τακτικών αποδοχών για τον διευθύνοντα σύμβουλο και τους γενικούς διευθυντές και στο 30% για τους διευθυντές διευθύνσεων. Οι ανωτέρω μεταβλητές μικτές αποδοχές θα καταβάλλονται μετά τη δημοσίευση των ετησίων οικονομικών αποτελεσμάτων και υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων συναρτημένων με KPI’s συνδεδεμένων με τον εγκριθέντα από το Δ.Σ. ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/16/5fda3c30825e635051121052.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter