Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Η Δικαιοσύνη έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα…»

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Η Δικαιοσύνη έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα…»

Εξοργισμένη με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας είναι η πλευρά του Ζακ Κωστόπουλου. Μέσω δηλώσεων, τόσο η συνήγορος υπεράσπισης του αδικοχαμένου ακτιβιστή, όσο και η μητέρα του, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την αποδοχή του αιτήματος αναστολής της δεκαετούς ποινής που είχε επιβληθεί στον 59χρονο μεσίτη, Αθ. Χορταριά.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Εκτός φυλακής ο μεσίτης που είχε κριθεί ένοχος

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της στην efsyn.gr, ότι η «Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά στην υπόθεση του Ζακ έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα».

«Τα πρακτικά της δίκης των δολοφόνων του Ζακ δεν έχουν καθαρογραφτεί ακόμα, όμως ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε 10 έτη φυλάκισης, χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά, αποφυλακίζεται μόλις μετά από δύο μήνες φυλάκισης.

Πείτε μου τώρα ότι αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης. Πείτε μου ότι το δίκιο αποκαταστάθηκε, ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου μου πλήρωσαν. Πείτε μου ότι μετά από 18 δικάσιμους, δεκάδες μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος το δίκιο θριάμβευσε.

Πείτε μου ότι πρέπει να αισθάνομαι περήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της.

Πείτε μου ότι ζω σε μια δημοκρατική χώρα και σε ένα κράτος δικαίου.

Πείτε μου ότι το δίκαιο είναι πάνω από τους νόμους. Δεν θα σας πιστέψω.

Ναι, η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Αλλά στην υπόθεση του Ζακ έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα», σημείωσε χαρακτηριστικά στην efsyn.gr, η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ.

Νωρίτερα, η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, χαρακτήρισε την απόφαση ως «αντίθετη με το περί δικαίου αίσθημα», μιλώντας στο koutipandoras.gr

Ζακ Κωστόπουλος: Οργή για την αποφυλάκιση του μεσίτη – «Απόφαση αντίθετη με το περί δικαίου αίσθημα»

 «Είναι μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ανατρέπεται στην ουσία μια πολύ πρόσφατη δικαστική απόφαση. Η κρίση του δικαστηρίου, κατά τη γνώμη μου στηρίχτηκε σε εσφαλμένα δεδομένα, με κύριο ζήτημα το ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter