Μητροπολίτες Θράκης: Όχι στη επέκταση της δομής μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου

Μητροπολίτες Θράκης: Όχι στη επέκταση της δομής μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου

Οι Μητροπολίτες των Μητροπόλεων της Θράκης (Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου) έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των εκκλησιαστικών επαρχιών που τους αφορούν τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της Θράκης «εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση της Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής».

Οι Μητροπολίτες είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση δομής στη Θράκη, όπως γίνεται αυτό το διάστημα στο Φυλάκιο του Έβρου και τονίζουν τα εξής: «Κατά το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού στην ανάγκη διατήρησης του διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Ας μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και του επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης».

Πηγή: xronos.gr

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter