Μητροπολίτης Χρυσόστομος Μεσσηνίας: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία (Video)

Μητροπολίτης Χρυσόστομος Μεσσηνίας: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία (Video)

Επίδειξη οπισθοδρομικότητας με απόλυτη απουσία οποιασδήποτε λογικής και ενσυναίσθησης εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στο Open μετά και την εγκύκλιο της Εκκλησίας για το γάμο ομοφύλων.

Ο κ. Χρυσόστομος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εριστικός και αν και αποδέχθηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό, έκλεισε την πόρτα της Εκκλησίας απορρίπτοντας οποιαδήποτε πιθανότητα αναγνώρισης από την Εκκλησία του γάμου ομοφύλων. Σημείωσε μάλιστα πως η Εκκλησία κλείνει την πόρτα και σε όσους ετερόφυλους έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

«Ένας που θα κάνει γάμο με έναν ομόφυλο θα είναι αποδεκτός από την εκκλησία;» τον ρώτησε η δημοσιογραφική ομάδα για να απαντήσει:

« Όχι. Και επειδή είστε χριστιανός τι σημαίνει αυτό; Εχέγγυο καθαρότητας και πίστεως είναι ότι είστε καθαρός;» Και προσθέτει πως είναι προδοσία αναφέροντας ως παράδειγμα κάποιον που λέει ότι είναι Έλληνας, αλλά προδίδει την πατρίδα.

Και συμπληρώνει:

«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα γάμο ομόφυλων, είναι δεδομένο. Όπως και δεν αναγνώρισε καμία μορφή συμβίωσης έξω από το γάμο»

«Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους»

«Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στην τάξη της. Εάν έχει να τους δείξετε», απαντά προκλητικά στην ερώτηση των δημοσιογράφων και προσθέτει:
«Αυτό που ρωτάτε εσείς σε μένα μπορώ να ρωτήσω και εσάς», για να λάβει την απάντηση: «Απαντήσαμε, ναι έχουμε και καμαρώνουμε κιόλας».

«Όχι» σε οποιοδήποτε πολιτικό γάμο

Σε ερώτηση αφού δέχονται τον σεξουαλικό προσανατολισμό και κάποιος κάνει πολιτικό γάμο που υπάρχει το πρόβλημα για την Εκκλησία απαντά «γιατί προσβάλλει το μυστήριο του γάμου που είναι μυστήριο για την Εκκλησία» συμπληρώνοντας πως αυτό αφορά και τους ετερόφυλους που δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Εκκλησία.

Προσβλητικός με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον σύζυγό του και το σκύλο τους

«Δεν το κάναμε εμείς (το παιδί) αξεσουάρ ούτε το ταυτίσαμε με το κατοικίδιο. Οι κύριοι οι οποίοι βγήκαν φωτογραφία λέγοντας ότι βγαίνουμε με την οικογένειά μας και έχοντας αγκαλιά για παιδί τους το σκύλο τους. Το ξεχάσατε αυτό;» είπε αναφερόμενος στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  θέλοντας να απορρίψει το πρότυπο αυτής της οικογένειας.

«Τον κύριο Κασσελάκη φωτογραφίζετε…» αναφέρει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση:

«Αυτός… Οποιοσδήποτε σεβασμός, στα ζώα που μπορεί να δείχνει ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξομοιώνεται με το παιδί. Είπαν είμαστε η οικογένεια και το παιδί μας»

Διαβάστε επίσης: 

Η ομοφοβική εγκύκλιος της εκκλησίας για τον γάμο ομοφύλων προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση

Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα χειρουργεία τους

Εφορία: Στα 106 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Το 0,2% ευθύνεται για το 77,3% του συνολικού χρέους

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter