Μίτσελ για ματς Ολυμπιακού-Φράιμπουργκ: «Ολα για όλα για να μείνουμε ζωντανοί»

Μίτσελ για ματς Ολυμπιακού-Φράιμπουργκ: «Ολα για όλα για να μείνουμε ζωντανοί»

Ο Μίτσελ μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου (22.00) στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και τόνισε πως έχει μάθει ως προπονητής να παίζει παντού για τη νίκη ενώ επισήμανε πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης που οδηγεί στους «32» του Conference League.

«Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου, αλλά και τις δικές μας ανάγκες για το τι περιμένουμε από το δικό μας παιχνίδι. Ο αντίπαλος δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα. Κι εμείς έχουμε σχεδιάσει πολλά για το πώς θα πρέπει να παίξουμε. Εχουμε ένα πλάνο και σε αυτό βασιζόμαστε. Δεν θα είναι εύκολο ματς, δεν θα μας χαριστούν εύκολα οι ευκαιρίες ή να το χειριστούμε εύκολα. Εχουμε μία ιδέα για το πώς θα το χειριστούμε και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε ζωντανοί έως την τελευταία αγωνιστική» τόνισε ο Μίτσελ.

Στην ερώτηση τι διαφορετικό θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη είπε:

«Το παιχνίδι το είχα δει από την τηλεόραση, αλλά έχω μία ιδέα για το τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσω να αλλάξω. Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τότε είναι η σιγουριά που παρουσιάζουν οι παίκτες μας και σε αυτό θα βασιστούμε. Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει δυναμική και επιτυχία όσον αφορά στα αποτελέσματα και τους διακατέχει μία τεράστια χαρά από τα αποτελέσματά τους στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Δεν είναι κάτι απλό λοιπόν. Ταπεινά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από τη δική μας πλευρά κόντρα σε αυτή την ομάδα».

Για τη θέση που θα αγωνιστεί ο Εμβιλα: «Τα πλάνα και οι ιδέες είναι ξεκάθαρες. Ξέρω πολύ καλά πού θα παίξει κάθε ποδοσφαιριστής. Ο Μπα έχει κάνει δύο προπονήσεις, όμως, δεν νομίζω ότι μέσα σε τρεις μέρες χάνει τη φόρμα του. Ο Εμβιλά είναι κομβικός παίκτης και δεν θα σας αποκαλύψω σε ποια θέση θα παίξει. Είναι μία πληροφορία που δεν θέλουμε να δώσουμε στον αντίπαλο προπονητή. Τα πλάνα μας είναι ξεκάθαρα και δεν θα επηρεαστούν από τις απουσίες μας».

Για το σχέδιο του στο αυριανό ματς: «Όποιος με γνωρίζει ως προπονητή και όποιος έχει παρακολουθήσει τις ομάδες που πέρασα, παίζω πάντα για τη νίκη. Με μία καλή ισορροπία φυσικά ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Όλα τα άλλα στοιχεία που δώσατε, πραγματικά αποδεικνύεται ότι θα έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Είναι αλήθεια αυτό. Οι στατιστικές αποδεικνύονται περιττές, γιατί πολλές φορές δεν επιβεβαιώνονται σε κάποιον αγώνα. Εμείς είμαστε πολύ πιο σίγουροι και ενωμένοι. Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε πιο βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται ο προηγούμενος προπονητής, αλλά παίζουμε με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και καλύτερη επικοινωνία. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας».

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε και τόνισε πως η ομάδα του κάθε παιχνίδι το βλέπει σαν τελικό.

«Στα προηγούμενα ματς δεν δεχθήκαμε γκολ γιατί υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, από την αρχή της εβδομάδας έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι. Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν τελικό. Είτε είναι εύκολος, είτε είναι δύσκολος ο αντίπαλος. Αύριο παίζουμε σε μια ζεστή έδρα και κόντρα σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο, που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια του. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα καταφέρουμε να τους μπλοκάρουμε και όχι πώς θα παίξουν αυτοί» δήλωσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Για το τι έχει βελτιώσει ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς: «Η άμυνα ξεκινάει από μπροστά, που είναι η πρώτη γραμμή. Αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε. Αυτό προσπαθεί να μας περάσει ο κύριος Μίτσελ. Να μας βοηθήσει στο τακτικό κομμάτι. Έχει γίνει πολλή δουλειά, σε σύντομο διάστημα. Δουλεύουμε σκληρά για να αφομοιώσουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Το σημαντικό είναι η ισορροπία στις γραμμές μας. Θεωρώ ότι αυτό που έχει αλλάξει στην ομάδα είναι η χημεία».

Για την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του: «Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συμπαικτών σου. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό προσπάθησα να κάνω από την αρχή. Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, σε σύντομο διάστημα. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι πολύ καιρό στην ομάδα. Καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Ένα βήμα το οποίο όμως θα πρέπει να είναι σταθερό.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Καλούμαι και εγώ από την πλευρά μου να βάλω ένα μικρό λιθαράκι για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα, δεν μπορεί να γίνει από έναν παίκτη. Έχω τη βοήθεια των συμπαικτών του. Όσο μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου, θα το κάνω στο μέγιστο. Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι πέρα από τις αποκρούσεις και πολλά άλλα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter