Μητσοτάκη τι σου κάναμε!

Μητσοτάκη τι σου κάναμε!

Ίσως θυμάστε την γαλλική κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε!» Εδώ στην χώρα μας έχουμε την ελληνική τραγωδία, «Μητσοτάκη τι σου κάναμε και μας τιμωρείς!».
Δεν μπορώ να καταλάβω τι απωθημένα έχει αυτός ο άνθρωπος με τους Έλληνες και τους φέρεται έτσι.

Πρωθυπουργός βγήκε, τα ΜΜΕ τα μπουκώνει για να τον γλύφουν από το πρωί έως το βράδυ, φοροαποφυγή κάνει, αφού ξεχνάει εδώ και χρόνια να δηλώσει στο «πόθεν έσχες του» μία ολόκληρη εταιρία, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας, το κόμμα του χρωστάει εκατομμύρια αλλά πέρα βρέχει, ο Εθνικός Κήρυκας, η οικογενειακή εφημερίδα, χρωστάει χιλιάδες ευρώ αλλά και εκεί πέρα βρέχει, εν καιρώ ολικού lockdown έριχνε πρόστιμα σωρηδόν στον κόσμο κι έκλεινε επιχειρήσεις ενώ αυτός πήγαινε να αθληθεί στην Πάρνηθα, να κάνει η γυναίκα του moto cross και να φωτογραφίζεται χωρίς μάσκες, έκανε δήθεν εκστρατεία για τον εμβολιασμό και πήγαινε στην Ικαρία στο σπίτι του κ. Στεφανάδη με καμιά κατοσταριά άτομα για φαγητό εν συνοδεία όργάνων, λες και γινόταν γάμος ενώ εμείς μπορούσαμε να έχουμε στο σπίτι μας μέχρι 10 άτομα κεκλεισμένων των θυρών και να κυκλοφορούμε μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Αφήστε που είχε τη δυνατότητα να καβαλάει το ελικόπτερο του γνωστού καναλάρχη φίλου του και να πηγαίνει πέρα δώθε σα να μην συμβαίνει τίποτα. Τα Χανιά – Πόρτο Χέλι είχε γίνει εν καιρώ lockdown, Ομόνοια – Πατήσια.

Φυσικά ο άνθρωπος έχει καθαρή τη συνείδησή του. Όλα πήγαν ρολόι στην πρώτη πανδημία. Κατά τον «Σουλτάνο» Μητσοτάκη και τα γιουσουφάκια του περισσεύανε ΜΕΘ, περισσεύανε γιατροί, παντού επιτυχίες, οπότε γιατί να μην κάνει και dolce vita;

Βέβαια αρχίζουν και κάποιες φωνές εντός της ΝΔ να διαφοροποιούνται, όπως ο Ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Κύρτσος, λέγοντας ότι στο ζήτημα των θανάτων από κορονοϊό είμαστε στην 4η χειρότερη θέση στους 27 και πρέπει σιγά – σιγά να συμμαζευτούμε.

Και φτάνουμε στο σήμερα, καλοκαίρι 2021. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, οι εμβολιασμοί έχουν κάτσει παρότι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε τείχος ανοσίας και έχουμε φτάσει μόνο στο 50%, δεν συζητάω για τους ελέγχους στα λιμάνια όπου φίλοι πηγαίνοντας Κέρκυρα από Ηγουμενίτσα διαπίστωσαν ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος στο υπεράριθμο πλοίο, ούτε στο πήγαινε ούτε στον γυρισμό, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.. Καλύτερα η οικονομία, παρά η υγεία, όπως φαίνεται.
Και πάμε σε ένα άλλο ρεκόρ της κυβέρνησης.

Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα κάηκαν από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου με το μεγαλύτερο μέρος της Β. Εύβοιας να γίνει στάχτη, η Βαρυμπόμπη και τα Βίλια κάηκαν ολοσχερώς, μεγάλες ζημιές επίσης στην Ηλεία και δεν ξέρουμε πως θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση.
Μάλιστα ο πρώην διευθυντής δασών Δυτικής Αττικής και κάτοικος της περιοχής των Βιλίων κ. Δημήτρης Σπαθής, δήλωσε ότι η εντολή να μην μπαίνουν πυροσβεστικά οχήματα σε δασικούς δρόμους δεν είναι σωστή, ενώ έκανε λόγο και για λάθος χειρισμούς αναφορικά τις εκκενώσεις οικισμών. O επί 10 χρόνια διευθυντής δασών στη Δυτική Αττική τόνισε ότι «η κατεύθυνση που έχει δοθεί να εκκενώνουμε οικισμούς επειδή είχαμε το Μάτι, είναι λάθος», προσθέτοντας ότι, αν εκκενώσεις οικισμό σημαίνει ότι τον παραδίδεις για να καεί. Είδαμε ότι αν σώθηκαν κάποιες περιουσίες είναι γιατί κάτοικοι έμειναν πίσω στους οικισμούς, πάλαιψαν και σταμάτησαν τη φωτιά, όπου μπορούσαν.

Κάποτε, είχαμε τον «Στρατηγό Άνεμο» του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, τώρα η φωτιά στην Εύβοια μπορούσε να ελεγχθεί αν τα λιγοστά εναέρια και επίγεια μέσα δεν είχαν το βλέμμα τους στραμμένο αλλού. Διότι για την κυβέρνηση, Ελλάδα όπως φάνηκε είναι μόνο η Αττική και οι άλλοι ας καίγονται.
Η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά τις φωτιές και άργησε να ζητήσει συνδρομή ξένης βοήθειας. Ας είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες πυροσβέστες, οι οποίοι υπερβάλανε εαυτόν και τώρα κινδυνεύουν και να τιμωρηθούν γιατί είπαν κάποιες αλήθειες για τα απηρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουμε..
Αλήθεια ας μας πει η κυβέρνηση γιατί δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις 5000 πυροσβεστών και δασονόμων; Μήπως δεν φτάσανε τα λεφτά της λίστας Πέτσα; Μήπως δεν φτάσανε τα λεφτά από τις αυξανόμενες κατευθείαν αναθέσεις της κυβέρνησης;

Ας είμαστε επίσης ευγνώμονες στους πυροσβέστες από το εξωτερικό που ήρθαν να περισώσουν ότι μπορούσαν και ακόμα επιχειρούν. Μήπως σε επόμενες φωτιές, τώρα που γνωριστήκαμε, να καλούν ο ίδιοι οι κάτοικοι. για παράδειγμα, τη πολωνική πυροσβεστική, αντί να περιμένουν επί μέρες να το πράξει η ελληνική κυβέρνηση;

Εκείνο που με τρομάζει όμως περισσότερο είναι ότι η κυβέρνηση δήλωνε «πανέτοιμη» να αντιμετωπίσει τις καλοκαιρινές προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, και διαπιστώθηκε ότι ήταν γυμνή.

Γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι εδώ, αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να περιορίσει τις καταστροφικές συνέπειές τους. Συνεχίζει να πορεύεται με φρου φρου κι αρώματα.. Τώρα όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται..

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,  μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter