Μητσοτακική «ατζέντα», σκιά στο πρώην ΠΑΣΟΚ

Μητσοτακική «ατζέντα», σκιά στο πρώην ΠΑΣΟΚ

Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ απαντούν στο «βασικό» ερώτημα με ποιον ή ποιους θα συνεργαστούν στο μέλλον.

Λες και η φύση ενός κόμματος καθορίζεται αρχικά από τις συνεργασίες και όχι από τις θέσεις και τις απόψεις του, προϊόν εργασίας και πράξεων ετών μέσα από συζητήσεις και όργανα που διαμορφώνουν συνειδήσεις και φυσιογνωμία.

Ο ένας μετά τον άλλον απαντούν στο ερώτημα που το έθεσε ουσιαστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος (στη σκιά της σκευωρίας Novartis) ο οποίος υπόσχεται (λέει) να μιλήσει ως ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του.

Στην ουσία η «ατζέντα» της συνεργασίας του πρώην ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή όπως κατά καιρούς το είπαν λόγω εκλογικής συντριβής, μνημονίων και… ενδεχομένως δανείων, τέθηκε από τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προφανώς αποβλέπουν σε συνεργασία μετά τις εκλογές, αν τους κάτσουν τα ποσοστά…

Λες και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έθετε ποτέ το ερώτημα να συνεργαστεί με τους συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς, τον Βορίδη, τον Άδωνη και τους λοιπούς.

Μπορεί ο καθένας να έχει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του για το βίο και την πολιτεία του πρώην ΠΑΣΟΚ αλλά -όπως και να’χει- συνεργούς της Δεξιάς και της άκρας δεξιάς δεν τους λες.

Το πρόβλημα δηλαδή είναι του Λοβέρδου (Ανδρέα) και του Μητσοτάκη (Κυριάκου) που καπελώνουν και στην ουσία αλλοιώνουν την ίδια την ουσία και παρουσία του άλλοτε κραταιού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Κοινώς, το σέρνουν στον αφανισμό…

Τώρα, αν τα ποσοστά δεν βγουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει και προς τα πιο ακροδεξιά…

Εμ, κόμμα με βασικό ερώτημα το αν θα γίνει «δεκανίκι» με τους ακροδεξιούς έχει ήδη χάσει οποιαδήποτε προοδευτική ταυτότητα…

Αυτά για να ξέρουμε και να ξέρουν πως ουσιαστικά με τη συζήτηση να την καθορίζει η φαμίλια, δεν πάνε για κόμμα αλλά για απόκομμα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter